22. september 2021
I år er der to enlige fædre med på sommerlejr. Marianne Hansen (th) og Birgit Sønderberg (tv) håber, at der løbende kommer flere mænd både til aktiviteterne men også som frivillig i foreningen. Foto: Cathrine Hasager
gallery icon

Se billedserie

I år er der to enlige fædre med på sommerlejr. Marianne Hansen (th) og Birgit Sønderberg (tv) håber, at der løbende kommer flere mænd både til aktiviteterne men også som frivillig i foreningen. Foto: Cathrine Hasager
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mødrehjælpens Sommerlejr modtager donationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mødrehjælpens Sommerlejr modtager donationer
Vordingborg - 28. juli 2021 kl. 07:59
Af cathrine Hasager

I denne uge er 11 familier på Mødrehjælpen Vordingborgs Sommerlejr. De er lige nu på Klintehytten, hvor de fra mandag til fredag kan bo og hvor Mødrehjælpen Vordingborg sørger for forplejning og underholdning.

- I år har efterspørgslen fra udsatte familier på sommerlejren været endnu større end sidste år, siger Birgit Sønderberg, der er fundraiser og aktivitetsansvarlig hos Mødrehjælpen Vordingborg, og tilføjer:

- Det vigtigste er, at vi sørger for at børnene får nogle gode oplevelser sammen med deres forældre, og at de alle får en rigtig hyggelig uge. Hun har med andre frivillige i foreningen skullet vælge de familier, der har haft størst behov for at få en gratis tur på sommerlejr.

- Vi har jo en økonomisk begrænsning, så vi har ikke kunnet invitere alle de 16 familier, der har sendt os en ansøgning, siger Marianne Hansen, der er kasserer i foreningen.

- Vi har valgt familier med børn, som passer ind i vores målgruppe på 3-12 år, siger Marianne Hansen og påpeger, at de også har kigget på familiernes økonomi og private forhold i forhold til at vurdere, hvem der har haft mest brug for en uge på sommerlejr.

Billede

Sparekassen Sjælland Fonden er blandt
sponsorerne til sommerlejren. (Privatfoto)


Donationer

Mødrehjælpen Vordingborg har fået en række donationer fra fonde. Uden dem, kunne sommerlejren ikke været sket, da den frivillige forening i sig selv ikke har mange midler at gøre godt med.

- Vi har faktisk fået alt, hvad vi har søgt, siger Marianne Hansen. Foreningen har fået midler fra Sparekassen Sjælland Fonden, som har doneret 10.000 kroner, Faxe Kommune, Nordea Fonden, Odd Fellow Logen, og så har Vordingborg Kommune doneret 20.000 kroner. Det samlede beløb løb op i 47.500 kroner. Derfor har Mødrehjælpen Vordingborg haft mulighed for at købe sig ind en uge på et sted, der er en del større end det sted, de havde til rådighed sidste år.

- Vi har lejet noget, der hedder Klintehytten, der ligger mellem Karrebæksminde og Bisserup, siger Marianne Hansen og tilføjer, at der er rigeligt med plads til de 31 personer på sommerlejr og de frivillige, der er med. Hytten i sig selv har kostet 22.000 kroner at leje, men det er alle pengene værd, mener Birgit Sønderberg.

- Der er en stor sovesal, en stor stue, en stor overdækket terrasse, stor spisestue og stort køkken, siger Marianne Hansen.

Den fedeste sommerlejr

I løbet af ugen byder Mødrehjælpen Vordingborg familierne på sommerlejr til blandt andet drageflyvning, dukketeater, Krible Krable-projekt, hvor familierne skal undersøge den nærtliggende biodiversitet, og bål om aftenen med skumfiduser og mariekiks.

- Vi har masser af aktiviteter planlagt, også til alt slags vejr, siger Birgit Sønderberg. En god uge betyder også god mad. Derfor har Marianne Hansen købt ind til, at familierne selv kan bage, og så sørger de frivillige ellers for menuen hele ugen. Hun håber på, at ugen bliver en stor succes for alle familierne, og at de danner netværk og holder kontakten efter sommerlejren, som foreningen oplevede det fra sidste år.

- Vi håber, at især børnene kommer tilbage i skole og siger, at de har haft den fedeste ferie, fastlægger Marianne Hansen og Birgit Sønderberg.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk