15. december 2018
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mishandlet plejebarn går til retten med erstatningskrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mishandlet plejebarn går til retten med erstatningskrav
Vordingborg - 10. november 2017 kl. 06:14
Af Poul Poulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

300.000 kroner. Det er kravet fra et tidligere plejebarn, som i perioden 2003 til 2009 blev mishandlet i en familiepleje i Mern.

Vordingborg Kommune er stævnet af advokat Mads Krøger Pramming, der tidligere i år vandt en erstatningssag mod Slagelse Kommune, anlagt af tre søstre, som hver fik 100.000 kroner. En sag, som fik et politisk efterspil med kritik af, at kommunen brugte næsten tre millioner på advokatbistand i stedet for straks at betale.

I Vordingborg Kommune håber børne- og kulturdirektør Jakob Thune, at sagen vil vise, om der mangler at blive placeret et ansvar. Men han mener ikke, at ansvaret kan placeres i Vordingborg. Ifølge gældende lov er det den kommune, som anbringer børnene i plejefamilien, der har tilsynspligten, ikke opholdskommunen, som blot godkender bygninger og økonomi.

Det par, som drev opholdssted i Mern frem til 2009, blev i 2012 idømt henholdsvis to og to og et halvt års fængsel. De anbragte børn fik erstatninger fra 20.000 til 50.000 kroner. I begyndelsen af 2018 bliver det afgjort, om den skal rulles op i landsret eller byret.

Læs mere i Sjællandske fredag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk