18. januar 2021
Den nye Storstrømsbro forventes klar til biltrafik i 2022 og til togtrafik i 2023. 22. september åbner et besøgscenter, hvor man kan følge byggeriet fra start til slut. Illustration: Vejdirektoratet
gallery icon

Se billedserie

Den nye Storstrømsbro forventes klar til biltrafik i 2022 og til togtrafik i 2023. 22. september åbner et besøgscenter, hvor man kan følge byggeriet fra start til slut. Illustration: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister åbner nyt besøgscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister åbner nyt besøgscenter
Vordingborg - 11. september 2019 kl. 06:01
Af Nina Lise

Oprindeligt var det planen at åbne et nyt besøgscenter for byggeriet af Storstrømsbroen i starten af 2019, men bygningerne blev brugt til eget tilsyn og skulle herefter gennem en ombygning.

Nu er de klar. Søndag 22. september klokken 10 åbner besøgscentret med deltagelse af transportminister Benny Engelbrecht (S), borgmester Mikael Smed (S) og 2. viceborgmester Ole K. Larsen (V), Guldborgsund Kommune, der står for den officielle del af festlighederne.

- Et brobyggeri i den størrelsesorden er spektakulært og sætter sit præg på området i mange år fremover. Derfor åbner vi et besøgscenter med en udstilling, der fortæller hele historien om byggeriet fra start til slut. Udstillingen henvender sig til alle, som kunne tænke sig at komme tæt på det store brobyggeri, forklarer Niels Gottlieb, projektchef i Vejdirektoratet.

Besøgscentret, der er støttet af Vordingborg og Guldborgsund kommuner, får til huse i den nedlagte administrationsbygning til gartneriet på Masnedø. Her bliver der udstilling og skolefaciliteter, der fortæller om byggeriet af den nye bro og dens rolle lokalt, regionalt og nationalt.

På udstillingen vil man gennem film, tekst og oplevelser komme hele vejen rundt om projektet. Man vil blandt andet kunne følge broens tilblivelse fra de første skitser til det færdige design.

Man vil kunne lære om de arkæologiske udgravninger under vandet og den gamle bros historie. Og man vil kunne opleve udsigten med VR-briller fra toppen af broens 102 meter høje pylon.

Med besøgscenterets placering tæt på brobyggepladsen kan man også på nært hold følge med i tilblivelsen af broen.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk