19. februar 2020
Formand for Folkemøde Møn, Peter Brinch, bød velkommen til de tusindvis af unge, som gæster ungefolkemødet på Møn i dag. Foto: Lene C. Egeberg
gallery icon

Se billedserie

Formand for Folkemøde Møn, Peter Brinch, bød velkommen til de tusindvis af unge, som gæster ungefolkemødet på Møn i dag. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister åbnede Ungefolkemøde på Møn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister åbnede Ungefolkemøde på Møn
Vordingborg - 23. august 2019 kl. 09:52
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ungefolkemøde Møn er fredag morgen blevet skudt i gang i Stege, og det var ikke en hvem-som-helst, der fik lov at holde dagens første tale. Folkemødet havde nemlig gjort det scoop at få børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil til at åbne det daglange folkemøde, der har deltagelse af elever og studerende fra Vordingborg, Ringsted, Næstved, Guldborgsund og Lolland Kommuner.

Det var Pernille Rosenkrantz-Theil, der stod fadder til Folkemøde Møn i 2014, men dagens møde er første gang, hun har deltaget som minister.

Og hun havde beroligende ord med til de unge, der fyldte hovedsceneteltet på Torvet i Stege: De skal simpelthen springe op og falde ned på det præstationssamfund og den perfekthedskultur, der efterhånden gennemsyrer samfundet, mente ministeren.

- Der er ikke en eneste af jer, der bliver dygtigere af det eller får det bedre. Tværtimod. Ingen kan alt, men alle kan noget, og ingen er ens, men vi har brug for jer alle sammen, lød en del af hendes budskab.

- Der er mange veje til det lykkelige liv, og I er hver især noget særligt, med forskellige drømme. Det er noget uendelig vrøvl, når man får indtryk af, at den eneste måde at klare sig på er at få 12 i alt. Den eneste, der har brug for det, er ham, der skal være professor i humanbiologi. Lad være med at piske jer selv og hinanden, og lad være med kun at lægge det op på Insta, når I har fået 12, så I giver indtryk af, at kun det perfekte er godt nok, fortsatte Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hun skyndte sig dog også at forsikre om, at hun som minister ikke stod på talerstolen og plæderede for, at de unge skal tage let på det hele:

- Selvfølgelig skal I gøre jeg umage og følge med, men I skal ikke være perfekte, sagde hun, inden hun sendte de unge tilhørere videre til resten af dagens folkemøde for de unge.

Der er debatter om en lang række emner dagen igennem, mange af dem med fokus på klima, da FNs 17 Verdensmål er den røde tråd for årets to folkemødedage på Møn.

Lørdag følger det store Folkemøde Møn, hvor en stribe folketingspolitikere, organisationsfolk og samfundsdebattører hele dagen mødes til over 100 debatter fordelt over hele Steges centrum.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk