26. maj 2020
Her skal den nye tilbygning til Vordingborg Sundhedscenter placeres. Foto: Vordingborg Kommune
gallery icon

Se billedserie

Her skal den nye tilbygning til Vordingborg Sundhedscenter placeres. Foto: Vordingborg Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millionbevilling: Sundhedscenter udvider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millionbevilling: Sundhedscenter udvider
Vordingborg - 13. september 2019 kl. 10:07
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

30 millioner kroner. Det var, hvad Vordingborg Kommune i foråret ansøgte Sundheds- og Ældreministeriet om til at udvide og udvikle det nære sundhedsvæsen i Vordingborg.

Projektet fik penge, men det fik 37 andre ud af i alt 70 ansøgere også. Derfor lød bevillingen »kun« på 8,1 millioner kroner.

Nu har ministeriet godkendt et nyt revideret projekt. Det indebærer en tilbygning til Vordingborg Sundhedscenter, som forventes at stå klar ved udgangen af 2021.

- Vi havde håbet at få den fulde bevilling, og vi kommer ikke mål med alle de oprindelige ønsker. Men den reducerede bevilling er en god start, og vi håber, at vi kommer i betragtning til flere midler fremover. For behovet er der, og vi kan ikke løfte tilstrækkeligt uden økonomisk hjælp udefra, fastslår formand Mette Høgh Christiansen (S) på vegne af Udvalget for Sundhed, Senior og Ældre.

Det oprindelige projekt skulle sikre lægedækning, skabe flere akutpladser og styrke en række andre, nære sundhedsfunktioner. Det nye projekt fokuserer på flere ambulante behandlinger, bedre forhold for lægevagten og fremtidssikring af behandlingsmuligheder gennem moderne telemedicinske løsninger. Desuden indgår at skabe flere muligheder for områdets læger og uddannelseslæger samt generelt at skabe et stærkere samarbejde mellem kommune, region og praktiserende læger.

Læs mere i Sjællandske fredag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk