29. november 2020
Kurt Sjøvik peger ned mod kornet, som har fyldt hans ruser, så fiskeri blev illusorisk. Fotoet er taget af Claus Vilhelmsen mandag
gallery icon

Se billedserie

Kurt Sjøvik peger ned mod kornet, som har fyldt hans ruser, så fiskeri blev illusorisk. Fotoet er taget af Claus Vilhelmsen mandag
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Miljøpolitiker politianmeldes for miljøsvineri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøpolitiker politianmeldes for miljøsvineri
Opdateret 25. september 2015 kl. 16:51
Vordingborg - 25. september 2015 kl. 07:00
Af Claus Vilhelmsen

Thomas Christfort, landmand og formand for Vordingborg Kommunes Teknik- og Miljøudvalg bliver politianmeldt i næste uge og anklaget for overtrædelse af miljøbeskyttelsesloven.

Det siger borgmester Knud Larsen, og udviklingsdirektør for Miljø og Teknik Jan Michelsen uddyber, at det drejer sig om § 23 i miljøbeskyttelsesloven.

- Jeg kan jo ikke sige, hvad Thomas Christfort får, men ved lignende sager er der givet bøder i størrelsesordenen 10-20.000 kr., siger Michelsen.

Han understreger, at kommunen indtil videre har haft fokus på at få ryddet op.

- Det har han gjort, og det er dejligt, siger Jan Michelsen til Sjællandske.

Borgmesteren tilføjer, at der er en fast procedure, når miljøbeskyttelsesloven bliver overtrådt.

- Så bliver det meldt til politiet. Normalt vil en anmeldelse gå igennem den udvalgsformand, der har fagområdet, men da det i det her tilfælde er formanden for Teknik- og Miljøudvalget, kan vi ikke så godt lade det gå den vej. Derfor er jeg blevet involveret, forklarer Knud Larsen.

arrow Læs også: Christfort opfordret til at trække sig midlertidigt
Kornet er fjernet

Thomas Christfort fik et strakspåbud om at fjerne affaldskornet i vandet inden fredag kl. 12. Allerede onsdag sørgede han for, at en slamsuger kom til stedet.

- Vi har ryddet op, og jeg går ud fra, at myndighederne kommer og kontrollerer, siger Christfort og understreger, at han er sikker på, at han får den »helt rigtige« behandling. Han erkender, at dumpningen af kornet er hans fejl som leder, fordi han ikke har instrueret sin medarbejder godt nok.

Kommunens tilsyn var på stedet onsdag eftermiddag, og fagchef for natur- og landbrugsområdet Peter Schaarup bekræfter, at kornet er fjernet fra strandkanten.

- Det er lagt op på marken og kan pløjes ned uden problemer. Vores miljøfolk har vurderet, at kornet ikke har taget mere skade, end at det sagtens kan lade sig gøre.

- Vi har taget prøver af kornet, og de er i gang med at blive analyseret for næringssalte og biologisk iltforbrug, siger Peter Schaarup.

Problemet med kornet er, at det bruger ilt under forrådnelsesprocessen, og det giver iltsvind. Dermed kan fiskene ikke være der.

- Der er dog ikke tale om så store mængder i forhold til udledningen af næringssalte fra en normal mark, beroliger Schaarup.

arrow Miljøsag trækker politiske spor
28. september 2015 kl. 06:10 Opdateret: kl. 18:30
arrow Lokalpolitiker får påbud om straks at fjerne korn
23. september 2015 kl. 06:00 Opdateret: kl. 08:37
arrow Lokalpolitiker dumper kornaffald i Stege Bugt
22. september 2015 kl. 09:05 Opdateret: kl. 13:39
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk