22. marts 2019
De to tidligere plejebørn fra Mern, som går efter Vordingborg Kommune. Her ses Martin Larsen (tv) og Jacob Svendsen foran Østre Landsret i København. Foto: Claus Vilhelmsen
De to tidligere plejebørn fra Mern, som går efter Vordingborg Kommune. Her ses Martin Larsen (tv) og Jacob Svendsen foran Østre Landsret i København. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mern-sagens rædsler oprullet igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mern-sagens rædsler oprullet igen
Vordingborg - 13. marts 2019 kl. 14:58
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagen om misbrug af ni plejebørn på en gård i Mern syd for Præstø blev gjort levende igen i landsretten onsdag, skriver Sjællandske.

arrow Læs også: Vordingborg peger på Lolland i Mern-sag

Her var de to tidligere plejebørn Jacob Svendsen og Martin Larsen i vidneskranken på anden retsdag som sagsøgere mod Vordingborg Kommune. Men også to andre plejebørn vidnede plus en mor til den ene pige.

Sagsøgerne vil have 300.000 kroner hver og dom for, at systemet har forsømt at hjælpe børnene, da de havde mest brug for det.

Eftersom sagen mod plejeforældrene blev afgjort i 2012, var det ikke nødvendigt at starte forfra med at afhøre om alle detaljerne. Men et opkog fra dommen blev læst op af de to sagsøgeres advokat, og herefter fulgte han op.

Fortællingerne fra de nu granvoksne plejebørn er ganske samstemmende og fortæller om daglig psykisk, men i aller højeste grad også fysisk vold. Det var ganske vilkårligt, hvem der fik tæsk, og børnene skulle bare se på plejeforældrene på en »forkert« måde, for at lussinger, spark og tæsk med ledninger faldt ned over de arme børn.

Andre afstraffelsesmetoder var indespærring, for lidt mad og stroppeture på gårdspladsen i boksershorts. Hårdt arbejde var daglig kost, og leg med andre børn var forbudt.

Læs mere i Sjællandske torsdag

arrow Vordingborg frasiger sig ansvar i Mern-sag
19. marts 2019 kl. 17:53 Opdateret: kl. 17:53
arrow Mern-sagen: Tilsyn talte ikke med børnene overhovedet
16. marts 2019 kl. 04:00 Opdateret: kl. 21:29
arrow Mern-sagen: Kommuners tilsyn med plejefamilie intet værd
15. marts 2019 kl. 17:00 Opdateret: kl. 17:00

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk