6. august 2020
Byggeriet af en ny bro har tvunget Masnedø Gartneri til lukning, men drivhusenes dage er langt fra talte.Foto: Poul Poulsen
Byggeriet af en ny bro har tvunget Masnedø Gartneri til lukning, men drivhusenes dage er langt fra talte.Foto: Poul Poulsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Masnedø Gartneri får nyt liv i Holland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Masnedø Gartneri får nyt liv i Holland
Opdateret 23. november 2017 kl. 18:49
Vordingborg - 13. november 2017 kl. 06:26
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I starten af december rykker et hollandske firma med tyve mand ind på det gamle gartneri på Masnedø for at skille det ad stykke for stykke. Derefter fragter de hovedparten af delene med hjem til Holland, hvor gartneriet vil blive sat op igen.

Det så ellers længe ud til, at drivhusene bare ville ende som skrot på grund af byggeriet af den nye storstrømsbro. Brovejen henover Masnedø skal i fremtiden skære direkte gennem gartneriet, og derfor er hele området blevet eksproprieret.

Men selvom Masnedø Gartneri er blevet tvunget til at lukke, vil drivhusene overleve.

Det bekræfter Brian Jensen, der er projektleder hos det jyske nedrivningsfirma Toft, der har vundet opgaven med at rive gartneriet ned for Vejdirektoratet.

- Vi har solgt drivhusene til et hollandsk firma, der har specialiseret sig i at pille drivhuse ned og sælge dem videre til genanvendelse. Det meste er boltet fast, så det kan forholdsvis nemt demonteres, forklarer han.

- Gartneriet på Masnedø har en størrelse, hvor det er interressant for dem at genanvende det. Der er et større marked for det dernede, end vi ville kunne finde herhjemme, forklarer han og tilføjer, at det hollandske firma blandt andet har fundet gartnerier til lignende genbrug i England, Schweiz og Tyskland.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk