22. oktober 2019
Klimaforandringerne vil give væsentligt højere vandstande i fremtiden, og det sætter Præstø under massivt pres. Måske er løsningen et dige? Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Klimaforandringerne vil give væsentligt højere vandstande i fremtiden, og det sætter Præstø under massivt pres. Måske er løsningen et dige? Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange havne-ønsker på bordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange havne-ønsker på bordet
Vordingborg - 25. maj 2019 kl. 08:44
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I ugens løb har der været såkaldte byværksteder i både Stege, Vordingborg og Præstø. Emnet har været de lokale havne og målet at give borgerindspark og inspiration til arbejdet med nye udviklingsplaner for alle tre købstæders havne.

Interessen for at være med til at udvikle havnene har været enorm med mellem 75 og 100 deltagere til hvert af de tre arrangementer.

Det bliver dog særdeles svært at få passet alle tankerne ind i det videre arbejde med udviklingsplanen. I hvert fald i Præstø, hvor der som bekendt er meget forskellige holdninger til, hvordan havnen skal være.

På ønskelisten kunne man se alt fra et ishus ved stranden til en bålhytte, en legeplads, et område til unge og mulighed for mere liv og aktivitet. Der var også en masse ønsker til bedre trafiksikkerhed, især på Havnevejen, men også på selve havnen, hvor man vil have bilfrie-zoner.

Men ikke alle ønsker at gøre havnen til et legeområde for store og små. Med store bogstaver kunne man på en af plancherne læse, at »havnen er en arbejdsplads!« og at »bådopbevaringen skal blive på havnen«. Blandt ønskerne er også, at det skal være slut med motorcykeltræf på havnen, da det larmer alt for meget.

Også autocamperne blev kritiseret, og det blev blandt andet foreslået, at autocamperne i stedet kunne henvises til en del af parkeringspladsen bag kirken.

Klimaforandringer fyldte også en del på møderne. Blandt de mere vidtløftige forslag i Præstø er etableringen af et 2,5 meter højt dige fra havnen og ned rundt om roklubbens klubhus, så man kan beskytte området mod de stigende vandmasser.

Indsamlingen af idéer fortsætter i den kommende tid. Kommunens folk står også klar under Fransk Forår, hvor man har lånt et tomt butikslokale i Adelgade.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk