14. oktober 2019
Ledende overlæge Thomas Tellier fra Psykiatrien Syd var i dagens anledning blevet udstyret med en startpistol, så han kunne skyde løbet i gang. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Ledende overlæge Thomas Tellier fra Psykiatrien Syd var i dagens anledning blevet udstyret med en startpistol, så han kunne skyde løbet i gang. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Man bliver glad af at løbe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man bliver glad af at løbe
Vordingborg - 15. maj 2019 kl. 17:56
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste år blev der løbet 426 kilometer, men den distance blev slået i år, da 220 deltagere stod klar til den 23. udgave af »Pynten Rundt« ved Oringe, Vordingborg.

- Vi har løbet 520 kilometer. Flere spurgte, om de kunne nå en omgang mere eller fortalte, at de havde en personlig rekord, de var ved at slå. Så selvom frokosten var gået i gang, var der flere, der løb videre, lød det efter løbet fra Helle Andrea Pedersen, leder af Centerterapien & klinik for ergoterapi og fysioterapi i Psykiatrien Syd, der arrangerer.

Løbet er for brugere af psykiatrien, og blandt dem, der havde kridtet skoene, var Kim Sloth og Megan Jensen.

- Man må gerne løbe flere omgange, så jeg har tænkt mig at løbe seks kilometer. Det tager en time, forklarede Kim Sloth inden løbet. Han har været med flere gange og stiller op, fordi det er sjovt.

- De andre år har jeg været til Sjællandsfestivalen (en musikfestival, red.), så det er første gang, jeg er med her. Det er sundt at holde kroppen i gang og dyrke sport, tilføjede Megan Jensen.

- »Pynten Rundt« er motion kombineret med hygge og smuk natur. Det har alle mennesker brug for - også i psykiatrien. Det er godt at være sammen med andre. Vores brugere kan nemt komme til at isolere sig og leve i små cirkler, forklarer Helle Andrea Pedersen.

- Når vi bruger kroppen og samtidig er ude i naturen, bliver vi helt banalt bare gladere.

Læs mere i Sjællandske torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk