27. januar 2021
Charlotte Bagge er ikke i tvivl om, at kommunen tager for meget for maden til de ældre på plejecentrene. Lige nu kæmper hun for at se regnskaberne. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Charlotte Bagge er ikke i tvivl om, at kommunen tager for meget for maden til de ældre på plejecentrene. Lige nu kæmper hun for at se regnskaberne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Madregnskab: Ankestyrelsen kræver bedre forklaring af kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Madregnskab: Ankestyrelsen kræver bedre forklaring af kommune
Vordingborg - 05. december 2020 kl. 05:30
Af J.C. Borre Larsen

Tager Vordingborg Kommune overbetaling for mad og wc-papir til ældre på plejecentrene?

Det tror Charlotte Bagge fra Helsingør, der er opvokset i Vordingborg, og som har en mor på plejehjemmet Rosenvang i samme by.

Hun har derfor bedt kommunen om aktindsigt i regnskaberne, men fået afslag af »konkurrencehensyn«. Men den begrundelse køber Ankestyrelsen ikke. For anden gang beder Ankestyrelsen nu kommunen om at komme med en bedre forklaring. Det fremgår af en skrivelse fra Ankestyrelsen til Charlotte Bagge.

- Host nu bare op med de regnskaber. Der er tale om den offentlige pengekasse, som alle borgere i Vordingborg Kommune har spyttet i, siger Charlotte Bagge.

Tjener penge

Kommunen har sendt Charlotte Bagge de offentlige regnskaber. Dem har hun sammen med en person, der har mange års erfaring i storkøkkendrift, kigget nærmere på.

- Vi har regnet på priserne for råvarer, og tallene hænger ikke sammen. Vordingborg Kommune har tjent penge på maden. Vi er langt ud over det spørgsmål, og nu vil jeg bare gerne se det på skrift, siger Charlotte Bagge og tilføjer:

- Som borger skal man kunne stole på, at man ikke betaler mere for maden, end det koster at producere den.

Hun mener også, at kommunen tager for meget for to valgfrie servicepakker til de ældre, som blandt andet indeholder toiletpapir, vaskeklude og wc-rens.

Advokat i baghånden

Ifølge Ankestyrelsen er kommunens begrundelse om »konkurrencehensyn« for tynd.

Kommunen skal begrunde afgørelsen efter kravene i forvaltningsloven, såfremt kommunen helt eller delvist afslår aktindsigt, skriver Ankestyrelsen.

»Vi kan således ikke konstatere, hvilke nærmere retlige og faktiske overvejelser, der ligger bag afslaget på at få aktindsigt i de enkelte dokumenter, lyder det fra Ankestyrelsen.

Sjællandske har forsøgt at få en kommentar fra kommunens chef for Pleje og Omsorg, Susanne Johansen, men hun holder ferie.

Charlotte Bagge har dog en tyrkertro på, at hun nok skal få aktindsigt i regnskaberne.

- Hvis kommunen afviser mig, kender jeg en god advokat. Jeg skal nok nå i mål, lyder det med overbevisning i stemmen.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk