9. juli 2020
Interessen var stor, da Peter Andersen i foråret viste rundt på Lynggårdens biogasanlæg. Målet var dialog. Men kritikerne udeblev. Foto: Nina Lise
Interessen var stor, da Peter Andersen i foråret viste rundt på Lynggårdens biogasanlæg. Målet var dialog. Men kritikerne udeblev. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lynggård Biogasanlæg slipper for VVM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lynggård Biogasanlæg slipper for VVM
Vordingborg - 10. september 2018 kl. 06:04
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lynggård Biogasanlæg har siden sin start i 2001 gradvist udvidet sin produktion, og det har medført modstand fra de omkringliggende naboer. I 2015 klagede naboerne til det daværende Natur- og Miljøklagenævn, der siden er delt op i to andre nævn.

Klagen blev delt op i tre bidder, og siden har Planklagenævnet givet Jungshoved Miljøgruppe ret i, at udvidelserne ikke længere kunne klares med en landzonetilladelse. Miljø- og Fødevareklagenævnet har givet gruppen medhold i, at kommunens miljøgodkendelse ikke er i orden, da der er tale om et industrielt anlæg.

Tilbage var spørgsmålet om en VVM-redegørelse (Vurderinger af Virkninger for Miljøet). Den sag tabte Miljøgruppen.

- Men det havde vi også forventet. Lovgivningen er lavet om, så kun biogasanlæg, der producerer mere end 100 tons om dagen, skal vurderes. Lynggård vil producere 80 tons om dagen, så det ligger under grænsen, fortæller Jørgen Hein, der er medlem af Jungshoved Miljøgruppe.

For Peter Andersen, der står i spidsen for Lynggården, er Miljø- og Fødevareklagenævnets afslag på en VVM-redegørelse en bekræftelse på, at »kommunens måde at gøre det på, er den helt rigtige«.

- Jeg har jo hele tiden været enig med kommunen. Alle mener det samme undtagen miljøgruppen, siger Peter Andersen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk