20. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lukningstruet forening reddet i 11. time

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lukningstruet forening reddet i 11. time
Vordingborg - 09. juni 2019 kl. 12:30
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre ledige bestyrelsesposter havde nær fået Lokalhistorisk Forening for Præstø til at dreje nøglen om. Men nu er foreningen reddet. Det oplyser tidligere formand Dorte Worsøe.

- Jeg er meget glad for, at foreningen overlever. Efter omtalen i avisen fik vi ikke færre end fem henvendelser. Flere af dem er nytilflyttere og havde aldrig hørt om foreningen før. En enkelt var i forvejen medlem men har ikke deltaget i vores møder, fortæller Dorte Worsøe, der ved det konstituerende møde trak sig som formand. Den nyetablerede bestyrelse kvitterede ved at udnævne hende til æresmedlem.

- Det er jeg meget taknemmelig for. Jeg har været formand i 16 år - det er mere end halvdelen af foreningens levetid. Men jeg forsvinder ikke. Jeg giver fortsat gerne en hånd med, når der skal pakkes kuverter, siger 83-årige Dorte Worsøe.

Ny formand er Helge Rørtoft-Madsen. Næstformand er Jesper Godvin Hansen. Sekretær er Anna Sarah Rye Vestergaard, og kasserer er Søren Jørgensen. Lone Rytsel er menigt bestyrelsesmedlem, og suppleanter er Inge Knudsen og Inger Roed.

Anna Sarah Rye Vestergaard, Søren Jørgensen og Inge Knudsen er gengangere fra den tidligere bestyrelse.

Foreningen er ved at planlægge sin sommerbustur, der i år går til Hellebæk og Nivaagaards Malerisamling, hvor man fra 22. september til 26. januar kan se »Kunstnerbrødre« om L.A. Ring (1854-1933) og H.A. Brendekilde (1857-1942) - en udstilling om det usædvanlige kunstneriske parløb mellem de to, der begge kom fra fattige kår og i perioder delte både værelse og atelier i København.

Foreningen inviterer til et introduktion forud for turen, og en tur til Ring ved Næstved, hvor L.A. Ring blev født, bliver der muligvis også, fortæller Dorte Worsøe.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk