16. januar 2021
Lukningstruede forskningscenter Lindholm. DTUs forskningsinstitut på Lindholm ø i Ulvsund er alvorligt truet af lukning, fordi det er meget dyrt at holde til på en ø. Ill: Sjællandske den 9. februar
gallery icon

Se billedserie

Lukningstruede forskningscenter Lindholm. DTUs forskningsinstitut på Lindholm ø i Ulvsund er alvorligt truet af lukning, fordi det er meget dyrt at holde til på en ø. Ill: Sjællandske den 9. februar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lukning af Lindholm en svækkelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lukning af Lindholm en svækkelse
Vordingborg - 04. marts 2010 kl. 06:00
Af Jonathan Lilmoës
I kølvandet på tirsdagens kontante udmeldinger om lukningen af veterinærinstitut Lindholm fra Vordingborg-socialdemokraternes nyvalgte folketingskandidat, Martin Leider Olsen, har Sjællandske taget kontakt til de to folketingsmedlemmer (MF), der er opstillet hernede i den sydligste sjællandskreds. Nemlig René Christensen, der repræsenterer Dansk Folkeparti, og Flemming Møller, der er valgt for Venstre. De to er enige om, at det bestemt vil være problematisk for Vordingborg Kommune, hvis de omkring 80 arbejdspladser, Lindholm råder over, bliver enten lukket eller flyttet andetsteds.
arrow Læs også: DTU Lindholm kan reddes fra politisk side

- Vi mister ikke bare arbejdspladser, men også nogle ressourcestærke familier, forudser René Christensen (DF), der siden 2008 har siddet i Folketinget, valgt ind i Sjællands Storkreds, men opstillet i Vordingborgkredsen.

Han bakkes op af Flemming Møller (V), hvis vej til Folketinget er lig DF'erens. Flemming Møller mener nemlig, at området vil lide et stort tab, hvis Lindholm-instituttet lukkes ned. Han er ikke i tvivl om, at det er et meget dyrt foretagende - blandt andet fordi Lindholm er en ø - men at det naturligvis vil være ekstremt trist for området og udviklingen, hvis lukningen bliver en realitet.

Problemet, der eventuelt vil opstå, hvis de 80 arbejdende på Lindholm skal flyttes, er, at det kan komme til at betyde, at familierne flytter væk fra Vordingborg Kommune. Og derfor mener Flemming Møller, at det kun vil være rimeligt, hvis der kommer et lignende tilbud.

- Vi kan nok ikke stritte ret meget imod en lukning, men det vil være et rimeligt argument, at der så bliver oprettet et tilsvarende antal statslige arbejdspladser, mener han.

Spørgsmålet er så, om det reelt set er alle de ansatte - og deres familier - der er bosat i området, men til det mener René Christensen, at der er et fornuftigt synspunkt.

- Man kan jo vende den om og sige, "hvis det bliver fjernet, er der i hvert fald ingen, der flytter herned".
arrow DTU Lindholm lukker endegyldigt
24. april 2012 kl. 05:13 Opdateret: kl. 11:08
arrow DTU beslutning bekymrer i folketinget
11. februar 2012 kl. 06:00 Opdateret: kl. 23:23
arrow Lindholm for dyr i drift
21. januar 2012 kl. 06:17 Opdateret: kl. 08:53
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk