25. november 2017
Lollands Bank mærker stadig interesse fra såvel kunder som aktionærer, og kan bryste sig af et flot nettoresultat i første kvartal af 2017. Et enkelt skår er der dog i glæden, da basisindtjeningen ikke er fulgt med op. Foto: Lars Christensen
Lollands Bank mærker stadig interesse fra såvel kunder som aktionærer, og kan bryste sig af et flot nettoresultat i første kvartal af 2017. Et enkelt skår er der dog i glæden, da basisindtjeningen ikke er fulgt med op. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lollands Bank fortsætter fremgangen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lollands Bank fortsætter fremgangen
Vordingborg - 16. maj 2017 kl. 11:05
Af Thøger Raun
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er kul under kedlerne i økonomien og dermed også i Lollands Bank.

Den konklusion står man tilbage med efter at have læst bankens nyligt udkomne kvartalsregnskab for de første tre måneder af 2017.

Hele 5,8 millioner kroner mere er der kommet i kassen efter skat, hvilket får det samlede resultat op på 20,1 millioner. Og det er vel at mærke sammenlignet med sidste år, som blev det bedste resultat i bankens historie.

De gode takter får dog ikke bankdirektør Anders F. Møller til at hæve forventningerne til året som helhed:

- Vi fastholder den målsætning, vi stod med ved årets begyndelse. En basisindtjening på 60 millioner kroner, lyder det fra direktøren, der har fået roser med på vejen fra sin bestyrelse.

At direktøren ikke forventer at se træerne vokse ind i himmelen kan bundfælde sig i et mindre fald på basisindtjeningen på en halv million kroner. Basisindtjening dækker over resultatet før skat, nedskrivninger og kursreguleringer. Og faldet skyldes især en stigning i IT-omkostningerne, påpeger Anders F. Møller, som dog ikke er nervøs:

- Vi har en meget stor likviditetsbuffer, og jeg tror på mere gang i de økonomiske hjul i Sydsjælland og Lolland-Falster, som er vores kerneområde, siger direktøren, som er tilfreds med, at bankens bestræbelser på at øge kundeunderlaget og forretningsomfanget udvikler sig positivt - mest på Vestlolland, hvor konkurrencen er mindst, men også i Vordingborg.

- Vores udlån er øget med 75 millioner kroner i 1. kvartal 2017, hvilket er en stigning på fem procent sammenlignet med sidste år. Det kan vi ikke være utilfredse med, lyder det.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk