30. marts 2020
Lokalrådsformand Jens Larsen har ingen problemer med vindmøller i Køng Mose, heller ikke hvis de bliver noget større end de nuværende 10 møller.  Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Lokalrådsformand Jens Larsen har ingen problemer med vindmøller i Køng Mose, heller ikke hvis de bliver noget større end de nuværende 10 møller. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalråd klar til at byde nye møller i mosen velkommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalråd klar til at byde nye møller i mosen velkommen
Vordingborg - 28. december 2015 kl. 06:07
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I stedet for møllemodstand bør området stå sammen om at tage imod de nye vindmøller, lyder det nu fra lokalrådet i Lundby ifølge Sjællandske.

arrow Læs også: Formand: Jeg bliver lynchet i aften

- Vi kan nok ikke undgå, at de kommer, så vi kan ligeså godt få det bedste ud af det, lyder argumentet fra Jens Larsen, formand for lokalrådet for Lundby og omegn.

I modsætningen til området ved Barmosen, hvor kommunens nye planer for vindmøller er blevet mødt af stor modstand, er man fra lokalrådets side opsatte på at give mølleplanerne i Køng Mose en mere varm velkomst.

I starten af det nye år inviterer lokalrådet på et møde, hvor der er fokus på at finde konstruktive løsninger for, hvor møllerne kan placeres.

- Endnu er det kun en idéfase. Indtil videre har vi ikke set en lokalplan med, hvor de skal stå. Det er først der, man kan komme med indsigelser, siger formanden, der håber at mange vil møde frem og i fællesskab være med til at finde den bedste løsning for møllerne.

- Vi skal sænke vores C02-udledning. Det er vi jo alle enige om. Vi er nødt til at have de vindmøller et eller andet sted, og vindforholdene er til det i mosen, forklarer han.

Mødet om vindmøllerne finder sted 6. januar klokken 19 i Medborgerhuset i Lundby.

Teknik- og miljøudvalgsformand Thomas Christfort (K) har lovet at komme og fortælle om kommunens idéer, og der vil under mødet også blive talt om blandt andet rettigheder, hvem der kan købe ejerskab af møllerne og mulighederne for at starte et vindmøllelaug.

arrow Vindmøllemodstandere puster ud
19. december 2015 kl. 15:54 Opdateret: kl. 21:21
arrow Kirke siger nej til møller i mosen
16. december 2015 kl. 06:39 Opdateret: kl. 22:20
arrow Møllemodstandere mødtes
10. december 2015 kl. 06:05 Opdateret: kl. 11:47

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk