19. maj 2019
Lindholm repræsenterer landbrugs- og industrihistorie, der bør bevares, mener man i Vordingborg Kommune. Foto: Kim Rasmussen
Lindholm repræsenterer landbrugs- og industrihistorie, der bør bevares, mener man i Vordingborg Kommune. Foto: Kim Rasmussen
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lindholms havneslot og blodhus har turismepotentiale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lindholms havneslot og blodhus har turismepotentiale
Vordingborg - 15. december 2018 kl. 12:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 2014 søgte DTU om at nedrive bygninger på Lindholm. Det afviste Vordingborg Kommune, fordi man mente, at bygningerne var af kulturarvsmæssig værdi. Det mener man stadig. Derfor vil man nu undersøge muligheden for at få lavet en bevarende lokalplan i dialog med Slots- og Kulturstyrelsen.

- Lindholm er i vores kommuneatlas udpeget som kulturmiljø. Der er nogle historiske bygninger og et historisk industrimiljø på øen, som er ret unikt. Det er dem, vi skal sikre fortællingen om. Samtidig er der nogle ret fine haver, der har hørt til nogle af direktørboligerne, fortæller planchef Anja Valhøj fra Vordingborg Kommune til Sjællandske.

Af sagsbehandlingen fra 2014 fremgår det, at DTU ønskede at nedrive tre bygninger, der havde stået tomme og uden vedligeholdelse i otte til 20 år. To af bygningerne var til at redde, mens den tredje ville kræve en større indsats.

Det fremgår desuden, at der var planer om at nedrive yderligere seks bygninger, der stod uden anvendelse. Tre af dem betegnes som en del af kulturmiljøet.

De nyere bygninger på øen har ifølge sagsfremstillingen ingen bevaringsværdi, men med navne som »Havneslottet«, »Blodhuset« og »Vaskehuset« er de med til at fortælle historien om Lindholm og det særlige miljø.

Allerede dengang blev det foreslået, at man skulle udarbejde en vision og en plan for øen.

- Fremtiden for Lindholm Ø er uvis i forhold til statslige arbejdspladser og dermed udnyttelse af bygningsmassen. Samtidig udgør øen med især sine gamle bygninger og deres kulturmiljø et helt særligt potentiale for fremtidig turistrelateret anvendelse, lyder det i sagsfremstillingen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk