27. juli 2021
Der er ikke meget plads at gøre godt med på uddeler Ulrik Bonnerups kontor, men Amelie Mannerup (til venstre) og Emilie Meyer Sørensen får gjort tegningerne klar til ophængning alligevel.
gallery icon

Se billedserie

Der er ikke meget plads at gøre godt med på uddeler Ulrik Bonnerups kontor, men Amelie Mannerup (til venstre) og Emilie Meyer Sørensen får gjort tegningerne klar til ophængning alligevel.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Leverpostej, vaskepulver - og kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Leverpostej, vaskepulver - og kunst
Opdateret 16. marts 2021 kl. 08:45
Vordingborg - 16. marts 2021 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg

Når folk ikke må komme til kunsten, så må kunsten komme til folket.

Sådan er det i hvert fald nu blevet i Dagligbrugsen på Bogø, som i den kommende måneds tid udstiller værker af to unge kunstnere, Emilie Meyer Sørensen og Emil Krog.

Og det foregår bogstaveligt talt henover køledisken, hvor de tos værker er hængt op, dinglende lige over leverpostej, medisterpølse og diverse K-salater og lignende - på snoreophæng, som belejligt var til stede i forvejen, da det er her, Bogøs børn normalt kommer og henter deres julesokker.

Udstillingen er kommet i stand på initiativ af Amelie Mannerup, der læser kunsthistorie på Københavns Universitet og i øvrigt arbejder i en københavns kunsthal, hvor man har måttet spejde langt efter gæsterne under coronatiden.

- Der har vi gået rundt i nogle måneder og gjort klar til udstillinger, som så ikke er blevet til noget, og det der med at gå og stille op, uden der så kommer nogen, det har givet idéen til det her, siger Amelie Mannerup.

Hun har selv en fortid som ungarbejder hos uddeler Ulrik Bonnerup fra Dagligbrugsen på Bogø, som med glæde tog imod forslaget, da hun præsenterede idéen for ham.

Udover det hjemmevante har lokaliteten dog også en yderligere fordel, mener Amelie Mannerup.

- Rent geografisk ligger Bogø ret langt fra kulturinstitutioner, så det at man kan brede kulturen ud på den måde er en ret fed sidegevinst, siger hun.

Men det centrale er selvfølgelig det med at gøre kunsten tilgængelig trods de sten, coronaen har lagt på vejen i et år, hvor det eneste, der konsekvent har kunnet holde åbent er dagligvarebutikkerne.

Den idé tiltaler også Emilie Meyer Sørensen:

- Jeg kommer selv fra Næstved, fra en familie hvor kunst ikke er en ting, vi primært går op i. At se kunsten et andet sted end et galleri er enormt fedt, siger hun.

Og at møde kunsten et sted som en dagligvarebutik, hvor kunderne er vant til at se prismærker på varene, kan også på den måde gøre den mere tilgængelig.

- Det sætter gang i snakken om kunst som en vare, noget salgbart. Jeg ved ikke, om det er et plus, for nogen gange skal kusnt også bare have lov til at være kunst. Men det er med til at problematisere et emne - og herunder coronatiden skal kunstnerne jo også overleve, siger Emile Meyer Sørensen.

Emil Krog har til gengæld ikke nogen videre betænkeligheder ved det utraditionelle udstillingslokale.

- Jeg synes, det er skønt. Man kommer meget i direkte kontakt med folk, siger han, der undervejs i coronaen godt vil stå ved en snert af desparation over at få sit arbejde set af andre.

- På et tidspunkt satte jeg en skulptur op på en træstub i Fælledparken. Den er nok blevet set af ret mange, griner han.

Både han og Emilie Meyer Sørensens udstillede værker er i form af tegninger - et redskab, der har egnet sig godt til nedlukningsvilkårene ved ikke at kræve store lærreder og værksteder - og de kan ses indtil den 7. april.

I øvrigt skulle to andre unge kunstnere også have deltaget i udstillingen. Men de måtte melde fra, da de blev smittet med corona.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk