3. august 2021
EM i fodbold og myten om Dannebrog har måske ikke så meget til fælles ved første øjekast, men der drages alligevel klare paralleller mellem de to i den nye forestilling »Da Dannebrog Dalede« med skuespiller Steffen Sommerstedt. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

EM i fodbold og myten om Dannebrog har måske ikke så meget til fælles ved første øjekast, men der drages alligevel klare paralleller mellem de to i den nye forestilling »Da Dannebrog Dalede« med skuespiller Steffen Sommerstedt. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsholdet hentede Dannebrog hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsholdet hentede Dannebrog hjem
Vordingborg - 15. juni 2021 kl. 20:10
Af Lars Christensen

»Og det var Danmark og det var Danmark. olé, olé, olé«.

Det er stærkt tvivlsomt, om de danske krigere rendte rundt og sang sådan i sejrsrusen efter slaget ved Lyndanisse tilbage i 1219, men det gør de i den nye forestilling »Da Dannebrog Dalede«, der tirsdag havde premiere på borgterrænet i Vordingborg.

Det skorter nemlig ikke med referencer til de højaktuelle EM i fodbold, når Steffen Sommerstedt fra Teatret Aspendos sætter fokus på det, han humoristisk kalder datidens landshold: kongen og ridderne, der måske ikke ligefrem var europamestre, men så østersømestre i krig.

I rollen som roliganen Harald fortæller han om sin families stolte tradition med at heppe på og støtte op om de danske helte. En tradition, der går helt tilbage til middelalderen, hvor hans tiptiptip-et eller andet antal tipoldefar med hårdt slid og snedighed fik kæmpet sig til en plads på kongens togt og endte med at få en højest overraskende rolle under det blodige slag.

Der bliver smurt tykt på, når Steffen Sommerstedt leder publikum igennem den humoristiske fortælling, men det er ikke kun sjov og spas, understreger skuespilleren, der selv har skrevet stykket.

- Der er pakket mange informationer ind i fortællingen, forklarer skuespilleren med henvisning til de forskellige historiske personer, som publikum præsenteres for, foruden indblikket i datidens samfund, hvor en fattig bondedreng kun kunne drømme om at tjene under de stolte riddere, og hvor der lå mange årsager bag et togt til Estland.

Forestillingen blev tirsdag vist for en række klasser fra Gåsetårnskolen og Kulsbjerg Skole og havde offentlig premiere om eftermiddagen. Den vises igen onsdag klokken 16.30 på borgterrænet.

Det er en af de første forestillinger, som er blevet til i det nye teaterhus i Kirkeskoven i Vordingborg.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk