18. april 2021
Beboere på Lundegårdsvej ved Præstø er utrygge ved trafikken med store landbrugsmaskiner gennem deres landsby. Men det er en trafik, de må lære at leve med, mener udvalgsformand Michael Larsen (billedet). Foto: Mille Holst
Beboere på Lundegårdsvej ved Præstø er utrygge ved trafikken med store landbrugsmaskiner gennem deres landsby. Men det er en trafik, de må lære at leve med, mener udvalgsformand Michael Larsen (billedet). Foto: Mille Holst
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lær at leve med den tunge trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lær at leve med den tunge trafik
Vordingborg - 25. februar 2021 kl. 12:45
Af Mille Holst mille.holst@sn.dk

Tung trafik af landbrugsmaskiner gennem lille landbymiljø vækker bekymring blandt beboerne. Udvalgsformand mener, de må lære at leve med trafikken.

Borgere på Lundegårdsvej ved Præstø har længe været bekymrede over trafikken på vejen.

- Der køres alt for stærkt med tons tunge landbrugsmaskiner der kan slå ihjel helt tæt på husene, skriver Lotte Dersgaard i et åbent brev til Vordingborg Kommune.

Hun har lavet en video, hvor der i løbet af 13 minutter kører seks landbrugsmaskiner igennem byen.

- Og to tømrere har under isoleringsarbejde i efteråret fra klokken 7.45-13 talt mere end 35 traktorer igennem en by, hvor husene ligger ud til en lille smal vej, fortsætter hun i sit brev og mener at flere af landsbyens huse har fået sætningsskader på grund af den tunge trafik.

Lotte Dersgaard efterlyser dialog med kommunen, for hun frygter at den tunge trafik så tæt på husene en dag vil koste menneskeliv.

- Skal der lig på bordet i for eksempel Lundegård før der tages skridt i retningen af at dirigere den tunge trafik uden om dette lille samfund, spørger hun?

En trafik vi må leve med

På sit møde i slutningen af januar måned har Trafiksikkerhedsrådet i Vordjngborg Kommune drøftet de trafikale forhold på Lundegårdsvej og ifølge Michael Larsen (R), formand for Udvalget for Plan og Teknik har beboerne fået information om beslutningen.

- Vi bliver nødt til at acceptere, at den trafik den er der. Og det gælder ikke kun ved Lundegårdsvej men i hele kommunen, siger Michael Larsen til Sydsjællands Tidende.

- Det er en udløber af, at gårdene bliver større og større og der bliver længere og længere til markerne. Maskinerne bliver større og de har kun landevejen at køre på, fortsætter han.

- Den trafik er vi bare nødt til at leve med, men selvfølgelig skal landmændene overholde trafikreglerne, slutter udvalgsformanden og pointerer, at det er en politiopgave at sikre at dette sker.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk