7. marts 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lænsede apotek for knap 4,8 millioner kroner: Her er dommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lænsede apotek for knap 4,8 millioner kroner: Her er dommen
Vordingborg - 19. februar 2019 kl. 12:10
Af Lene C. Egeberg

Den 61-årige Tina Anne Milo Eriksen blev tirsdag formiddag idømt to et halvt års fængsel for underslæb begået mod Stege Apotek på Møn over en 14 år lang periode.

arrow Læs også: Begik underslæb: Landsret stadfæstede dom i apotekssag

Den 61-årige erkendte fuldt ud sagens forhold, hvilket vil sige, at hun tilstod det årelange underslæb, som alt i alt betød, at hun stjal et beløb, som er endeligt opgjort til knap 4,8 millioner kroner.

Det var underslæbets årelange forløb sammenholdt med beløbets størrelse, der udløste den ubetingede fængselsstraf, som følger praksis på området, men Anne Eriksen selv anførte i retten, at omfanget var kommet bag på hende, da revisorerne aflagde rapport om sagen:

- Beløbets størrelse er fuldstændig uforståeligt for mig - men jeg kan jo se det sort på hvidt, så det må være sådan, det er, sagde hun i retten, hvor hun var tydeligt påvirket af situationen og flere gamge kom til at græde, mens hun aflagde forklaring.

Den forklaring kastede dog ikke noget videre lys over, hvad pengene er brugt på.

Tina Eriksen kunne ikke komme nærmere ind på det, end at det, der var begyndt med småbeløb taget fra kassen, efterhånden havde udviklet sig til større beløb, som blev brugt på almindeligt forbrug.

Underslæbet mod apoteket begyndte i 2003, og fortsatte fra 2010, hvor den nuværende apoteker, Birgitte Egeberg Carlsen, købte det - til det, der nu har vist sig at være en overpris, da der på det tidspunkt allerede var begået underslæb for over to millioner kroner.

Underslæbet er ifølge Tina Eriksen foregået ved, at hun har taget penge fra dagsomsætningen og skjult det ved at oprette fiktive gældsposter i bogholderiet, som hun selv førte.

Birgitte Egeberg Carlsen blev på et tidspunkt opmærksom på, at apoteket havde en hel del større debitorer opført, og da hun så i 2016 også overtog Vordingborg Apotek, hvor mønsteret var markant anderledes, blev hendes undren forstærket.

På et tidspunkt konfronterede hun Tina Eriksen med misforholdet, men hun reagerede ved at sygemelde sig, hvorefter Birgitte Egeberg Carlsen selv gik i gang med at gå sagerne nærmere igennem.

Underslæbet kom endeligt for dagens lys i august 2017, hvorefter Tina Eriksen blev bortvist og sagen blev politianmeldt.

Pengene var imidlertid længe væk, og det er indtil videre kun lykkedes apotekeren at få et mindre beløb retur.

Hun har derfor anlagt et civilt søgsmål i sagen, dels mod Tina Eriksen, dels mod sin daværende revisor, som ikke blev identificeret i retten, men som altså har formået ikke at opdage underslæbet over en årelang periode.

Den 61-årige kvinde tog i retten betænkningstid med hensyn til en anke, og har altså nu to uger til at beslutte, om hun vil modtage dommen eller tage sagen videre til landsretten.

arrow Apotek lænset for millioner
14. februar 2019 kl. 04:00 Opdateret: kl. 12:35
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk