26. oktober 2021
Merete Helbech har haft stort succes med at lave cykelportrætter. Lørdag stod hun bag, da Carl Erik Dalbøge skulle have et afskedsportræt efter 11 år som direktør for Team Rynkeby Fonden. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Merete Helbech har haft stort succes med at lave cykelportrætter. Lørdag stod hun bag, da Carl Erik Dalbøge skulle have et afskedsportræt efter 11 år som direktør for Team Rynkeby Fonden. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstner bag portræt: Eiffeltårnet og rynkebycyklen skulle indgå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstner bag portræt: Eiffeltårnet og rynkebycyklen skulle indgå
Vordingborg - 27. september 2021 kl. 09:53
Af Nina Lise

Lørdag trådte Carl Erik Dalbøge tilbage efter 11 år som direktør for Team Rynkeby Fonden. I den forbindelse fik han overrakt et portræt. Kunstneren bag var Merete Helbech fra Skibinge.

- Jeg fik opgaven med at lave et portræt, hvori Eiffeltårnet og rynkebycyklen skulle indgå. Jeg har tegnet portrættet digitalt på min tablet, hvorefter det er blæst op i størrelse på en plade, fortæller Merete Helbech, der er godt tilfreds med resultatet - og spændt på, hvad eksponeringen kan føre til af nye opgaver og muligheder.

Skibingekunstneren har de senere år haft stor succes med at lave portrætter af cykler. Tidligere har hun blandt andet malet »baggrundskunst« til en reklame for B&O.

Coronapandemien satte i år en stopper for Team Rynkebys årlige cykeltur til Paris, men det forhindrede ikke velgørenhedscykelholdet i at træde i pedalerne i den gode sags tjeneste. Godt 900 danske motionscykelryttere og 225 hjælpere kørte i sommers rundt i Danmark med Team Rynkeby og sikrede dermed et stort indsamlingsresultat til fordel for børn med kritiske sygdomme.

Lørdag overrakte Team Rynkeby Fonden 18.255.499 kroner til Børnecancerfonden og 5.579.325 kroner til Børnelungefonden. Det giver et samlet indsamlingsresultat på 23.834.824 og overgår dermed sidste års donation på 20.011.926 kroner.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk