27. september 2020
Gyngerne har været udstillet i flere lande - her indvier kronprinsparret installationen i Sydkorea. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Gyngerne har været udstillet i flere lande - her indvier kronprinsparret installationen i Sydkorea. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstgynger indvies med swing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstgynger indvies med swing
Vordingborg - 05. august 2020 kl. 09:38
Af Nina Lise

Kronprinseparret har gjort det, og snart er det borgmesterens tur, når han sætter sig op i de nye kunstgynger foran DGI Huset Vordingborg.

Efter fire måneders coronaforsinkelse er kunstgyngerne klar til indvielse torsdag 20. august, hvor gyngerne for første gang swinger til jazz fra Iben Rommes Hammondprojekt.

Klokken 16.30 spiller Pris Jørgens Gardens Tamburkorps, hvorefter borgmester Mikael Smed (S) officielt indvier kunstværket. En af de lokale kunstnere bag værket vil være tilstede og fortælle lidt om tankerne bag.

- Det er exceptionelt, at vi kan præsentere et internationalt kunstværk i det format. Kunstværket og dets placering går hånd i hånd med kommunens vision om både at have et have et rigt kulturliv og et rigt fritidsliv. Det bliver en flot indgang til Vordingborg by, lyder det fra Thorbjørn Kolbo (S), formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid i Vordingborg Kommune.

Kunstgyngerne blev skabt i 2017 til den store turbinehal i Tate Modern i London. De er del af værket »One Two Three Swing!«, som den internationalt anerkendte kunstnergruppe Superflex står bag.

Gruppen består af Jakob Fenger, Bjørnstjerne Christiansen og Rasmus Nielsen, hvoraf de to sidstnævnte er vokset op i Vordingborg og har gået på Vordingborg Gymnasium & HF.

Gruppen har siden 1990'erne skabt værker, de selv beskriver som værktøjer, der kan bruges til at skabe handling og forandring. De har udstillet verden over og er herhjemme blandt andet kendt for Superkilen - en park og et rekreativt område på Nørrebro i København.

Målet med »One Two Three Swing!« er at gøre op med den samfundsmæssige apati, de mener der er i forhold til politiske, miljømæssige og økonomiske udfordringer. De vil sætte fokus på det potentiale, der er i fællesskaber og fælles handlinger.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk