20. november 2018
Fire repræsentanter tog imod prisen til Kunsthal 44. Fra venstre er det daglig leder Christina Louise Jørgensen, kunstner og formand Bjørn Nørgaard, kunstner Ursula Reuter Christiansen  og kunstnerisk leder René Block.Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Fire repræsentanter tog imod prisen til Kunsthal 44. Fra venstre er det daglig leder Christina Louise Jørgensen, kunstner og formand Bjørn Nørgaard, kunstner Ursula Reuter Christiansen og kunstnerisk leder René Block.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturpris giver gratis adgang til international kunsthal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturpris giver gratis adgang til international kunsthal
Vordingborg - 19. januar 2018 kl. 23:06
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle er modtagere af årets kulturpris. Sådan lød det, da Vordingborg Kommune og Lollands Bank for tiende år i træk uddelte den lokale kulturpris.

I år er det Kunsthal 44Møen, der modtager prisen, men præmien er gratis entré til udstillingshuset i 2018, eller så meget 25.000 kroner fra kulturprisen nu kan købe.

Ligesom kulturprisen, er det også ti år siden, kunsthallen i Askeby på Møn for første gang slog dørene op i et gammelt autoværksted.

Stedet har gennem årene tiltrukket berømte kunstnere fra rundt om i hele verden og har modtaget stor hæder internationalt.

- Det er en kunsthal på et stort internationalt niveau. Noget som ellers har svære kår i provinsen og som man normalt kun ser i storbyerne, forklarede kulturpris-komitemedlem og forfatter Mads Heinesen.

- Man har brug for, at det bliver opdaget, og at flere vil finde vej frem til det, så det kan blomstre som det har fortjent, fortalte han.

- Derfor er gaven i år gratis adgang i 2018. Nu er der ingen undskyldning for ikke at komme ud til autoværkstedet i Askeby, sluttede han.

Et internationalt kunstnerisk fyrtårn i så lille en by som Askeby kan virke noget usædvanligt, og det er også helt bevidst, forklarede daglig leder Christina Louise Jørgensen.

- Det er et møde mellem af naturen to meget forskellige rum, forklarede hun fortalte historien om dengang en kunstner kom med 20 meter guldtråd med en nål for enden og brugte lokalt halm til at lave kunstværket »En nål i en høstak«.

- Da bønderne kom forbi for at se, hvad der var blevet af Karstens halm, så kiggede de underligt på os. De kan gode se humoren i det, men at se halmen som skulpturer og guldet i det gule, det gav de ikke fem flade øre for. Det værk ville have et helt andet indtryk i en storby. Askeby sætter sit præg på alt, hvad Kunsthal 44 gør, fortalte hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk