13. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturhus og verdensmål på programmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturhus og verdensmål på programmet
Vordingborg - 10. januar 2020 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver den 5. februar, at prøven skal stå for, hvor stor interesse der er for en opfølger til det gamle Stege og Omegns Lokalråd

Som tidligere omtalt i Sjællandske har en gruppe på fem kvinder fundet sammen om det kommende Stege Bugt Lokalforum, men om der er andre end dem selv, der bakker op om idéen, vil først vise sig, når den stiftende generalforsamling finder sted 5. februar.

Geografisk set vil det nye lokalforum dække et mindre område end det tidligere lokalråd, men der er ikke desto mindre nok at tage fat i, hvis bare andre vil lege med, mener gruppen.

De fem initiativtagere har allerede identificeret en række emner, som efter deres mening vil være oplagte at tage fat på. De vil blive præsenteret i nærmere detaljer ved den stiftende generalforsamling, men allerede nu vil Krista Steffensen, der er en af initiativtagerne, godt løfte sløret for nogle af dem.

- Vi har blandt andet gjort os nogle tanker om et spillested eller kulturhus, hvor vi er inde på, at man kunne lave en form for musik- og kulturforening, som kunne sørge for musik til byen, både unge og gamle. Det primære ville være at samle generationerne om nogle fælles oplevelser, siger hun.

Et andet fokusområde er FNs Verdensmål, hvor initiativtagerne til lokalforummet gerne vil bringe verdensmålene ind i det offentlige rum - eventuelt med en egentlig »Verdensmålsplads« et sted i Stege, fortæller Krista Steffensen.

- Vi bobler ud med idéer, men vi kan ikke gøre det alene, siger Krista Steffensen, der sammen med de fire andre derfor ikke mindst gerne ser, at foreningerne lader sig repræsentere ved den stiftende generalforsamling.

Generalforsamlingen finder sted i byrådssalen på Det Gamle Rådhus på Torvet i Stege onsdag den 5. februar klokken 19 til 21. De fem initiativtagerne er selv villige til at tage en tørn i bestyrelsen, men andre er også meget velkomne til at melde sig under fanerne, understreges det.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk