25. oktober 2021
For Käthe Fugl blev det at drive og eje Udby Kro et livsværk. Nu kan hun fejre 25 års jubilæum.Fotos: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

For Käthe Fugl blev det at drive og eje Udby Kro et livsværk. Nu kan hun fejre 25 års jubilæum.Fotos: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kroen blev et livsværk og en livsstil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kroen blev et livsværk og en livsstil
Vordingborg - 12. oktober 2019 kl. 13:43
Af Peer Rasmussen

17. oktober 1994 overtog Käthe Fugl Udby Kro som kongelig priviligeret kro, der på det tidspunkt havde stået tom i to år.

arrow Læs også: Nyt kropar satser på de overnattende gæster

Den dengang 55-årige Käthe Fugl været på daværende tidspunkt været ansat i 17 år i børnehaveklasserne på Mogenstrup Skole.

Hun havde fået to børnebørn og havde i et stykke tid tænkt over, om hun skulle bruge resten af arbejdslivet på noget andet.

- Jeg besluttede mig for at sige op på skolen, fordi jeg gerne ville hjælpe til med at passe børnebørnene, og samtidig gik min mand også hjemme. Skæbnen ville så, at min datter og hendes mand inden min opsigelse, havde besluttet sig for at flytte til Malaysia. Så stod jeg dér, uden job og med datter og børnebørnene på vej langt væk, fortæller Käthe Fugl.

- Jeg holdt dog fast i min opsigelse, og via en af mine venner blev jeg gjort opmærksom på, at Udby Kro var til salg, og at prisen var sat ned. Jeg havde altid gået og rodet med mad, og havde passet klublokalet i golfklubben. Jeg tog med ned og så på kroen, og selvom den trængte til en kærlig hånd, kunne jeg se mulighederne. Jeg skrev under, og pludselig var jeg ejer af en kro, tilføjer hun med et stort grin.

Da Käthe Fugl overtog Udby Kro var der en vis forbavselse blandt lokalbefolkningen over, at hun overtog kroen.

- Folk rystede noget på hovedet over, hvad jeg ville med det sted. Jeg fortalte, at jeg selvfølgelig ville drive krovirksomhed, og det blev forbavselsen ikke mindre af, fortæller hun grinende.

- Til at begynde med var planen, at jeg skulle eje kroen i fem-seks år, og så kunne jeg måske tjene en klatskilling på det. For mig blev det at eje kroen og drive den en livsstil. Udby Kro er blevet mit livsværk, og derfor er jeg her endnu, siger hun.

Da Käthe Fugl overtog kroen lå der selvfølgelig nogle gamle menuer, hun kunne overtage, men hun formede også sine egne.

- Jeg besluttede mig hurtigt for, at vi først og fremmest skulle have dansk mad på menuen, der ikke har ændret sig meget siden. I Vordingborg og omegn er der faktisk ikke så mange steder mere, hvor der bliver lavet danske retter, og det har været kroens varemærke siden jeg overtog den. Folk kommer fra nær og fjern. Vi har ofte besøg af eksempelvis pensionister fra København, der tager på udflugt og så kommer forbi til frokost eller aftensmad, fortæller hun.

Käthe Fugl fyldte 80 i marts i år, men energien og lysten til at drive kroen er stadig intakt.

Udover at eje kroen, med de forpligtelser det indebærer, står hun selv i køkken, hun laver regnskab, køber ind, serverer og laver vagtplan for de ansatte.

Käthe Fugl er dog godt klar over, at hun på et tidspunkt er nødt til at sælge kroen eller forpagte den bort.

- Jeg har to, som måske er interesseret i at overtage kroen, men der er ikke taget nogen beslutning endnu. Jeg har heldigvis et godt helbred, og jeg er glad for hver dag. Jeg fortsætter, og så må vi se, hvornår der bliver truffet en beslutning om at stoppe, fortæller hun.

- Jeg er ikke bekymret for kroens fremtid. Vi har mange forskellige selskaber, og der er allerede booket et godt stykke tid frem. Vi har næsten altid fyldt op torsdage og fredage, når vi serverer dagens ret. Mange kommer også til Udby for at se Grundvigs Mindestuer, og så kommer de også ind på kroen. Det eneste minus er, at bussen ikke holder i Udby. Det må Movia og Vordingborg Kommune gerne lave om på, siger hun med bestemthed i stemmen.

arrow Se Käthes usædvanlige køkken udsmykket med lokal keramik
15. januar 2019 kl. 07:19 Opdateret: kl. 13:38
arrow Billeder: Ingen jul uden Käthes krydrede lagkage
04. december 2018 kl. 07:32 Opdateret: kl. 08:41
arrow Ikke mange gav Käthe en chance i 1994
12. august 2013 kl. 07:00 Opdateret: kl. 22:17
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk