31. juli 2021
Den lille fyr ser kæk ud med seler og sixpence.
gallery icon

Se billedserie

Den lille fyr ser kæk ud med seler og sixpence.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kostumerne sidder i skabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kostumerne sidder i skabet
Vordingborg - 17. juni 2021 kl. 21:11

Hatte, veste, kjoler, seler og sjaler. De unge elever på Vordingborg Kommunes dramaskole var klædt ud efter alle kunstens regler, da de onsdag aften på en græsplæne på Præstø Skole fremførte scener fra blandt andet skoledagen i 1800-tallet.

Skuespillet skal indgå som en del af efterårets kulturfestival Gyldne Dage, hvor tiden skrues tilbage til 1800-tallet i Præstø.

Kostumerne er blevet til over de seneste måneders hårdt arbejde ved symaskinerne anført af Tanja Bovin fra H.C. Andersens Verden.

- Vi har syet nogle af dragterne selv. Vi har også været i gemmerne i H.C. Andersens Verden, og så har vi lånt lidt hist og pist, forklarer Tanja Bovin.

Klæderne er ifølge dramaskolens undervisere Matilde Gerlach og Christian Rossild en stor hjælp, når eleverne øver scenerne.

- Man vinder meget ved Tanjas fantastiske kostumer. Det er som at være tilbage i 1800-tallet, uden at man behøver at gøre særlig meget, siger Christian Rossild.

Eleverne fra dramaskolen går nu på sommerferie. Når de vender tilbage, skal de arbejde videre med en række små scener, der viser Præstø-børnenes historie.

- Vi er slet ikke færdige. Vi er i en proces, hvor vi arbejder med forskellige udtryk, fortæller Matilde Gerlach. Gyldne Dage løber af stablen 10.-12. september. Borre

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk