28. juli 2021
Sygeplejerskerne strejker fra natten til lørdag. Men Vordingborg er ikke udtaget til strejkekommune. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Sygeplejerskerne strejker fra natten til lørdag. Men Vordingborg er ikke udtaget til strejkekommune. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen går fri af strejken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen går fri af strejken
Opdateret 15. juni 2021 kl. 11:36
Vordingborg - 15. juni 2021 kl. 11:26
Af Nina Lise

Fra natten til lørdag går lidt over 5000 sygeplejersker landet over i strejke. Men i Vordingborg Kommune er der ikke foreløbig ikke optræk til konflikt. Kommunen er ikke udtaget til strejke.

- Som det ser ud nu, er det kun meget indirekte, det kommer til at ramme os. Sygehusene i Nykøbing F. og Slagelse bliver berørt, og det er dér, vi sender mange af vores borgere hen. Men vi har endnu ikke fået en melding om, hvad man vil gøre ved det, siger Jan Christensen, direktør for Børn, Sundhed, Ældre og HR i Vordingborg Kommune.

Han understreger, at borgere med akutte eller livstruende tilstande altid vil blive sendt afsted og behandlet. Det skal der være nødberedskab til. Så dem, der kan komme i klemme, er dem, der venter på operationer, der kan udsættes uden sundhedsfaglige risici. Det gælder for eksempel knæ- og hofteoperationer.

Jan Christensen frygter ikke, at færre indlæggelser på sygehusene betyder øget pres på kommunens plejecentre. Man kører ikke med så stramme belægningsprocenter, at man kalkulerer med, at der altid er nogle indlagt. Desuden bor de fleste ældre i Vordingborg Kommune i eget hjem, forklarer Jan Christensen.

Corona-, kræft-, børne- og psykiatriområdet er undtaget fra konflikten.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk