22. august 2019
Borgmester Mikael Smed (S) og resten af økonomi-udvalget ved endnu ikke, om Vordingborg Kommune skal tilslutte sig den lange række af kommuner, som vil sagsøge staten for at have tilbageholdt udlignings-millioner. Foto: Thomas Olsen
Borgmester Mikael Smed (S) og resten af økonomi-udvalget ved endnu ikke, om Vordingborg Kommune skal tilslutte sig den lange række af kommuner, som vil sagsøge staten for at have tilbageholdt udlignings-millioner. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune tøver med søgsmål mod staten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune tøver med søgsmål mod staten
Opdateret 20. februar 2019 kl. 10:24
Vordingborg - 20. februar 2019 kl. 06:41
Af J.C. Borre Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det trækker ud med at få taget den endelige beslutning, om Vordingborg Kommune skal gå med i det fælles søgsmål mod staten, der handler om fejlen i udligningsordningen, som har kostet kommunerne mange millioner.

arrow Læs også: Udenlandske medier kaster sig over Lindholm

Politikerne i Bosætning, Økonomi og Nærdemokrati havde tirsdag formiddag sagen på dagsordenen uden at komme nærmere et svar.

- Der var en del spørgsmål, forklarer borgmester Mikael Smed (S) og fortsætter:

- Hvis man ikke deltager i sagen, er man så berettiget til at få pengene. Det er et spørgsmål, om vi skal være solidariske eller ej.

Sagen handler om udlændingenes uddannelsesniveau. Tidligere fik alle kommuner samme tilskud pr. udlænding. Det var uanset, om der var tale om veluddannet udlænding i Rudersdal Kommune eller en ufaglært på Lolland.

Fejlen er rettet, men staten vil ikke kompensere kommunerne, og derfor er man nu rundtomkring ved at rotte sig sammen for at føre retssag. I Vordingborg Kommunes anslås det, at man har fået cirka 82 millioner for lidt.

Men det er ikke bare sådan lige at lægge sag an mod staten. Det kan koste mange penge, og der hersker usikkerhed om retstilstanden, da der ikke tidligere har været sager af denne karakter.

Ifølge Mikael Smed skal Vordingborg Kommune være afklaret senest 1. april.

arrow Borgere kræver svar fra Støjberg
15. februar 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 21:10
arrow - Lindholm kom som en gave til os
11. februar 2019 kl. 10:00 Opdateret: kl. 18:41
arrow Møn Nu fremlægger hvidbog om Lindholm
07. februar 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 20:36

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk