13. december 2017
Andelsboligforeningen med 23 andelsboliger gemmer sig på Tværvej, en sidevej til Østerbro i Præstø, blev begæret konkurs i marts i år, og ejendommene er nu solgt til en investor, som fremover kan opkræve husleje af beboerne. Foto: Poul Poulsen
Andelsboligforeningen med 23 andelsboliger gemmer sig på Tværvej, en sidevej til Østerbro i Præstø, blev begæret konkurs i marts i år, og ejendommene er nu solgt til en investor, som fremover kan opkræve husleje af beboerne. Foto: Poul Poulsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune taber fem millioner - beboerne mister deres indskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune taber fem millioner - beboerne mister deres indskud
Vordingborg - 07. oktober 2017 kl. 10:10
Af Poul Poulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vordingborg Kommune må afskrive fem millioner kroner som tab på Andelsboligforeningen Østerbro Strandpark. Samtidig må ejerne af andelsboligerne vinke farvel til deres indskud og fremover se sig selv som helt almindelige lejere - eller flytte ud, skriver Sjællandske lørdag.

Deres boliger er blevet solgt som del af et konkursbo, salgsprisen er 16 millioner kroner, og dermed er der et tab til både kreditforening og Vordingborg Kommune på mere end 11 millioner kroner. Beboerne kan fremover blive lejere, men det er ikke lykkedes Sjællandske at få kontakt til den nye ejer, et københavnsk ejendomsselskab, som fremover skal have husleje fra lejerne.

Andelsboligforeningen har været i økonomiske vanskeligheder siden 2013, hvor andelshaverne stoppede afbetalingen på et lån ved Realkredit Danmark. Det førte til en konkursbegæring og til, at kommunen nu må af med de 5,1 millioner, som den var kautionist for. Kommunen søgte at hente pengene hjem i fogedretten, men sagen blev aflyst, da foreningen blev erklæret konkurs.

- Det er brandærgerligt, siger borgmester Michael Seiding Larsen (V), som i økonomiudvalget har været med til at afskrive beløbet.

- Vi kan ikke gøre noget, men fremadrettet arbejder vi på at få kreditforeningerne til at ændre praksis, så det ikke er nødvendigt med kommunale garantier.

Garantien til andelsboligforeningen i Præstø blev givet af den tidligere Præstø Kommune i 2006, og forpligtelsen blev overtaget af den nye storkommune.

Boligerne blev oprindeligt handlet for mellem 200.000 og 320.000 kroner, men en enkelt andelshaver købte i 2015 sin andelsbolig for en enkelt krone.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk