26. maj 2020
Den socialdemokratiske borgmester Mikael Smed (tv), Venstres Michael Seiding Larsen (i midten) og Daniel Irvold (K) fra "økonomiudvalget" sætter forvaltningen i gang med at finde besparelser for 30 millioner kroner. Foto: Nina Lise.
Den socialdemokratiske borgmester Mikael Smed (tv), Venstres Michael Seiding Larsen (i midten) og Daniel Irvold (K) fra "økonomiudvalget" sætter forvaltningen i gang med at finde besparelser for 30 millioner kroner. Foto: Nina Lise.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune går i gang: Hvor kan vi spare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune går i gang: Hvor kan vi spare
Vordingborg - 21. maj 2020 kl. 13:50
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til efteråret får politikerne stukket et sparekatalog i hånden.

Så kan de se, hvad de kan fjerne eller skære ned på, så budgettet for 2021 hænger sammen.

På tirsdagens møde i Udvalget for Bosætning, Økonomi og Nærdemokrati vedtog de ni medlemmer, at der skal laves et »omprioriteringskatalog« til næste års budget, der rummer besparelser for 30 millioner kroner.

- Jeg håber og tror på, at vi ikke får brug for hele kataloget, siger borgmester Mikael Smed (S) og tilføjer, at kommunen endnu ikke kender alle indtægter fra skat, tilskud og udligning.

Kommunen har lige nu et minus på 27,5 millioner, som på en eller anden måde skal indhentes.

Derfor bliver det nu op til direktionen og chefgruppen at strikke et katalog sammen med realistiske forslag, som kan gennemføres.

Her skal de tage hensyn til såkaldte »politiske hjørneflag«, som der er bred opbakning til i kommunalbestyrelsen.

Det drejer sig blandt andet om sundhed, bosætning, unge og uddannelse og de specialiserede socialområder.

- Det er områder, som ikke nødvendigvis er fritaget for besparelser, men som vi skal have i baghovedet, når vi træffer en beslutning, siger Mikael Smed.

Forvaltningen præsenterer sparekataloget til politikerne i begyndelsen af august. Derefter følger en høringsperiode, hvorefter politikerne frit kan dykke ned i kataloget.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk