28. september 2020
Kommunen er sårbar, hvis personalet, der tager sig af ældre, syge og svage borgere, bliver ramt af coronavirussen. Foto: Jens Wollesen
Kommunen er sårbar, hvis personalet, der tager sig af ældre, syge og svage borgere, bliver ramt af coronavirussen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunale topchefer frygter virus i egne rækker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunale topchefer frygter virus i egne rækker
Vordingborg - 14. marts 2020 kl. 05:24
Af J.C. Borre Larsen

Det er tomt og stille på Vordingborg Rådhus.

arrow Læs også: Fransk Forår bevarer endnu optimismen

Normalt sidder medarbejderne foran computere, der er folk, der vader ud og ind af møderummene og i kantinen klirrer personalet med bestik og tomme tallerkerner.

Ud af de cirka 100 ansatte var fredag kun borgmester Mikael Smed (S), kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune og et par it-medarbejdere, som befandt sig på rådshuset. Resten arbejder hjemmefra. Foreløbig i 14 dage for at undgå coronavirus.

Listen over kommunale aktiviteter og tilbud, der er lukket ned, er lang som en smørrebrødsseddel. Alligevel mener Lau Svendsen-Tune, at betegnelsen »lukket ned« er forkert.

- Vi opretholder driften og kører ufortrødent videre. Der er fuld bemanding på plejecentre, sundhedsplejen, socialområdet og og andre af kommunens områder, siger han.

Hjemmeplejen kører eksempelvis stadig ud til borgerne for at give medicin, ordne sår og for at løse andre opgaver. Der bliver også gjort rent, hvilket eksempelvis ikke er tilfældet i Faxe Kommune.

- Hvis vi kommer til at mangle personale, vil rengøring nok blive én af de opgaver, som nedprioriteres, siger Lau Svendsen-Tune.

Det er nemlig det, som kommunaldirektøren sammen med borgmesteren frygter allermest - at kommunens eget personale, ikke mindst dem, der tager sig af de svage, syge og ældre, bliver smittet med corona.

- Så får vi et bemandingsproblem, erkender Lau Svendsen-Tune.

I skrivende stund befinder der 10 medarbejdere sig i karantæne, mens ingen ifølge Lau Svendsen-Tune har fået selve coronavirussen.

- Skulle vi blive ramt, er vi nødt til at kigge på, hvem der så kan trække læsset, og hvordan vi ellers kan allokere ressourcerne, siger Lau Svendsten-Tune, der sætter sin lid til fleksible overenskomstregler.

Som situationen er lige nu, er kommunens to øverste chefer dog fortrøstningsfulde.

- Der er ingen panik, og vi har ingen samfundskritiske opgaver, som er presset, siger Mikael Smed.

arrow Opdateret: Se listen over aflysninger på Sydsjælland
10. marts 2020 kl. 20:14 Opdateret: kl. 10:44
arrow Præster er klar til at hjælpe
18. marts 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 15:09
arrow - Hvis der er noget vi kan, så er det at løfte i flok
18. marts 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 15:10
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk