7. maj 2021
Xenia Beenfeldt er kokken, der står bag retterne på Restaurant Borgen. Foto: J.C. Borre Larsen
Xenia Beenfeldt er kokken, der står bag retterne på Restaurant Borgen. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kok fik pludselig travlt på borgterrænet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kok fik pludselig travlt på borgterrænet
Vordingborg - 21. april 2021 kl. 17:55

Onsdagens genåbning af landets restauranter bød samtidig på en premiere på Danmarks Borgcenter i Vordingborg.

Her slog museets nye spisested, »Restaurant Borgen«, for første gang døren op med smørrebrød til frokost.

Det var tilbage i efteråret, at Museum Sydøstdanmark, der står bag Danmarks Borgcenter, opsagde aftalen med forpagterne af det forrige spisested på borgcentret »Restaurant Atterdag«. Ifølge direktør Keld Møller Hansen kan det bedre betale sig, at man selv står for driften.

Det er resulteret i Restaurant Borgen, hvor man har hentet kokken Xenia Beenfeldt fra restauranten på Holmegård Værk, der også er en del af Museum Sydøstdanmark. Hun fik sved på panden, da Folketinget i sidste uge besluttede at fremrykke genåbningen af indendørsservering.

- Jeg tænkte: Hold op, hvor får vi travlt med at gøre klar. Det er et nyt sted, og så skal vi lige pludselig serverer indendørs og ikke kun udendørs, siger Xenia Beenfeldt og fortsætter:

- Men det var en god nyhed. Man ved aldrig, hvordan vejret er i april.

Som på andre restauranter, caféer og værtshuse skal gæster bestille bord en halv time før, hvis de vil sidde indenfor.

- Vi foreslår, at man bestiller bord og så i mellemtiden går rundt og kigger på museet, siger Xenia Beenfeldt.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk