12. december 2017
En koks seksuelle kommentarer blev for meget for en kvindelig tjener. Modelfoto
En koks seksuelle kommentarer blev for meget for en kvindelig tjener. Modelfoto
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kok dømt for seksuelle jokes til tjener på lokal restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kok dømt for seksuelle jokes til tjener på lokal restaurant
Vordingborg - 22. september 2017 kl. 06:15
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Hvilken farve har dine trusser«. »Har du set min banan?«

Et frisprog med seksuelle under- og overtoner har været dagligdagen på en restaurant i Vordingborg, og efter vidnernes udsagn var det altid kokken, der førte an, skriver Sjællandske. En af dem, der ikke syntes, det er sjovt, er en nu 22-årig kvinde, der i et års tid var ansat som opvasker og tjener sammen med kokken. Til sidst blev det for meget for hende, og efter først at have brudt grædende sammen hos en kvindelig kollega, anmeldte hun sagen. Over to retsdage mødte kok og tjener så hinanden i Retten i Nykøbing Falster, og onsdag fik hun medhold i, at manden er gået over stregen.

Forsvarer Kim Steen forsøgte ihærdigt at få sin klient frikendt, for han mente ikke, at der havde været tale om et »uanstændigt forhold«, som § 232 handler om.

- Det er sket over en lang periode, og (den forurettede) har ikke sagt fra. Hun er heller ikke gået til chefen.

- Falder spørgsmålet om, hvorvidt hun har trusser på ind under et uanstændigt forhold, spurgte forsvareren og svarede selv, at det mente han ikke.

Ifølge anklageskriftet skulle kokken have sagt til tjeneren, at »hun skulle flytte sig, ellers ville han kneppe hende«. Men det kunne ikke bevises.

Ved en anden lejlighed skulle han have lagt armen om tjeneren, kysset hende på halsen og stønnet hende i øret. Hun skubbede ham væk.

Men ejerens kone, som på grund af mandens sygdom kører restauranten, havde overværet optrinnet og vidste ikke, om han havde sagt noget sådant. Hun havde kun set, at han lagde armen om hende. Det mente forsvareren heller ikke går ind under § 232, fordi der var et vist frisprog på arbejdspladsen.

Anklager Bente Huus Larsen mente derimod, at sproget var af en sådan karakter, at kokken var gået langt over stregen. Hun konstaterede, at de seksuelle jokes gjorde tjeneren oprørt og ked af det, hvilket var blevet bekræftet af hendes kollega, som hun havde betroet sig til. Kokken skulle også have spurgt tjeneren, om hun havde en kartoffel? (Et kvindeligt kønsorgan).

Bente Huus Larsen mente, at han skulle idømmes 14 dages fængsel, men ville ikke protestere, hvis den blev gjort betinget, som hun formulerede det.

Det endte det også med, og begår han kriminalitet i et år, ryger han i fængsel i 14 dage. Herudover skal han betale tjeneren 5000 kroner i erstatning plus de renter, der er løbet på siden anmeldelsen. Han skal også selv betale sin forsvarer.

Dommer Lone Andersen forklarede, at hun og de to domsmænd havde lagt vægt på tjenerens forklaring, som de mente var troværdig.

- Det skal også tages i betragtning, at der er stor forskel på at være ansat gennem lang tid og at være deltidsansat. Herudover er der stor aldersforskel, sagde Lone Andersen.

Da sagen rullede i 2016, sagde tjeneren op. Siden blev kokken fyret, og tjeneren blev genansat. Det skriver Sjællandske.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk