8. maj 2021
- Vi har ikke fået armene ned endnu, jubler lokalrådsformanden. Fra venstre er det hjælper Ole Nielsen, formand K.P. Nielsen og bestyrelsesmedlem Ib Petersen fra lokalrådet samt købmand Per Thøfner. Foto: Nina Lise
gallery icon

Se billedserie

- Vi har ikke fået armene ned endnu, jubler lokalrådsformanden. Fra venstre er det hjælper Ole Nielsen, formand K.P. Nielsen og bestyrelsesmedlem Ib Petersen fra lokalrådet samt købmand Per Thøfner. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Købmand giver 40.000 til byfællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Købmand giver 40.000 til byfællesskab
Opdateret 21. november 2020 kl. 20:50
Vordingborg - 21. november 2020 kl. 18:31
Af Nina Lise

Der var julelys i træer og guirlander samt coronavenlige øl og sodavand i indkøbsvognen, da Mern lørdag aften holdt fest. Anledningen var en check på 40.000 kroner fra købmand Per Thøfner til Mern Lokalråd og by.

- Det er en måde at give noget tilbage som tak for den kæmpe opbakning, der har været til at handle lokalt i coronatiden. Lokalrådet gør så meget for byen. Derfor får de lov til at bruge pengene, som de vil, siger Per Thøfner.

Planen er at bruge halvdelen af pengene til byens egnshus og den anden halvdel til en stor fest til foråret. Og den plan er lokalrådet ifølge formand K.P. Nielsen tro imod.

- Det er helt fantastisk. Vi har slet ikke fået armene ned endnu. Vi trænger sådan til at lave en ordentlig fest i byen, som alle byens foreninger skal være med til at arrangere. Når vi samarbejder, får vi kontakter og finder ud af, hvad vi hver især kan. Det er vigtigt for et lille samfund som vores med 1000 indbyggere, siger K.P. Nielsen.

De 40.000 kroner kommer fra købmandsfonden KFI's pulje på 10 millioner kroner, som landets frie købmænd har kunnet søge til støtte for det lokale foreningsliv i en svær coronatid.

Per Thøfner begrundede blandt andet sin ansøgning med lokalrådets store indsats, men ifølge K.P. Nielsen har købmanden også selv en væsentlig andel i byfællesskabet.

- Forretningen er blevet en flot butik med godt personale. Det betyder meget for Mern, siger han.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk