15. juni 2021
Radikale Venstres folketingsmedlem Kathrine Olldag giver den fuld gas med megafonen. Foto: Lars Chistensen
gallery icon

Se billedserie

Radikale Venstres folketingsmedlem Kathrine Olldag giver den fuld gas med megafonen. Foto: Lars Chistensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knap 100 sagde stop til syriske udvisninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knap 100 sagde stop til syriske udvisninger
Vordingborg - 19. maj 2021 kl. 18:20

»Syrien er ikke sikker«, »Stop udvisningerne nu« og »respekt for medmennesker«. Budskabet var ikke til at tage fejl af, da knap 100 personer onsdag eftermiddag mødte frem til en demonstration fra Vordingborg Station til Slotstorvet. Bag demonstrationen stod Radikale Venstre og SF i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke, der alle vil sætte fokus på de mange syrere, der risikerer at blive tvangsudvist af landet, fordi Danmark som et af de eneste lande i verden betragter Damaskus-provinsen som sikker nok til at syrerne kan vende hjem.

I alt blev der onsdag eftermiddag afholdt 23 demontrationer rundt om i landet, og med knap 100 deltagere overgik fremmødet langt arrangørernes forventninger.

- Det er meget imponerende. Vi havde slet ikke forventet så mange. Da vi kiggede på Facebook i morges, der stod der 10-11 tilmeldte, forklarer Patricia Rabjerg fra Radikale Venstre, der var tovholder for demonstrationen i Vordingborg.

- Det er vigtigt, at vi markerer over hele landet, at det her ikke kan være rigtigt. Vi skal have råbt regeringen op, så vi kan få standset udvisningerne, forklarer hun.

Ved demonstrationen deltog blandt andet viceborgmester Else-Marie Langballe Sørensen (SF), Lene Ezzaaf fra Alternativet og folketingsmedlem Kathrine Olldag (R). Sidstnævnte lagde ikke fingre imellem, da hun brugte sin taletid til en sønderlemmende kritik af den siddende regerings udlændigepolitik, der ligger milevidt fra tidligere socialdemokratiske regeringers politik.

- Det er en regering, der er villig til at parkere mennesker på umenneskelige udrejsecenter, hvor de kan rådne op. Hvor er det fattigt, at vi ikke kan rumme de få, der kommer til Danmarks grænser. Selvfølgelig er Danmark stort nok, lød det blandt andet fra det radikale folketingsmedlem.

- Jeg troede, at vi med en socialdemokratisk regering ville få mere sund fornuft ind i udlændigepolitikken, men der er ingen sund fornuft i det her, understregede hun og tilføjede:

- Danmark er i en dyb udlændigepolitisk krise.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har tidligere afvist kritikken af tvangsudvisningerne. Han står fast på, at regeringen stoler på myndighedernes vurdering af sikkerheden i Damaskus.

- Dem, der fortsat har brug for beskyttelse til Danmark, giver vi selvfølgelig beskyttelse. Og de kan fortsat blive i Danmark, har Tesfaye tidligere udtalt.

la-c

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk