26. september 2021
Rie Koch var i hopla som fortæller og oversætter. I baggrunden ses Natalie Clein med celloen. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Rie Koch var i hopla som fortæller og oversætter. I baggrunden ses Natalie Clein med celloen. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klassiske toner i børnehøjde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klassiske toner i børnehøjde
Vordingborg - 29. juli 2021 kl. 17:06
Af J.C. Borre Larsen

kragevig: På gulvet foran scenen lå voksne med deres afkom på puder og tæpper og lyttede til koncerten med en række musikere fra godsets Oremandsgaards igangværende kammermusikfestival.

Det var en uhøjtidlig omgang torsdag formiddag på Husflidskolen bedst illustreret ved Rie Koch, der som bindeled og dansk-oversætter for de engelsktalende musikere optrådte i bare fødder. Den rolle var egentlig tiltænkt skuespilleren Mathilde Norholt, men hun meldte afbud.

I løbet af de tre kvarter, koncerten varede, kunne de små børn blandt andet opleve en dame (Natalie Clein), der spillede Bach på en 250 år gammel cello. Sammen med violinisterne Max Baillie og Dana Zemtsov fremførte hun også et stykke livligt klassisk musik, hvor børnene skulle gætte, hvilket dyr musikken afspejlede. Der blev gættet på en frø og et æsel, men det rigtige svar var et egern, der piler rundt i træerne.

Koncerten bød også på sang. En bestøvlet kvinde med asiatiske træk sang så højt på kinesisk, at ruderne i den gamle bygning klirrede. Det var Fleur Barron, der synger mezzosopran, og som har rødder i Singapore. Hun sang blandt andet en børnesang, som hendes tante plejede at synge for hende, når hun skulle sove.

Blandt de cirka 40 publikummer fandt man Charlotte Jørgensen fra Stensby med sin fem-årige søn.

- Jeg håber, at musikken præger ham, så han selv en dag får lyst til at spille på et instrument, siger Charlotte Jørgensen.

Der var også Marianne Sylvest, som i sommerferien har besøg af sine to børnebørn fra Paris.

-En ting er at høre klassisk musik i radioen. Noget andet er at få stimuleret sanserne til en rigtig koncert, mener Marianne Sylvest.

Oremandsgaard Kammermusikfest varer frem til søndag aften.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk