28. juli 2021
Den nye figur af Svend Gønge er designet af Jacquelin Jensen, der her er flankeret af de to arvefjender Svend Gønge, spillet af Filip Dønvig, og Kaptajn Mannheimer, spillet af Mogens Baagø.
gallery icon

Se billedserie

Den nye figur af Svend Gønge er designet af Jacquelin Jensen, der her er flankeret af de to arvefjender Svend Gønge, spillet af Filip Dønvig, og Kaptajn Mannheimer, spillet af Mogens Baagø.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt figur skal være nyt vartegn for byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt figur skal være nyt vartegn for byen
Vordingborg - 08. juni 2021 kl. 05:35
Af Lars Christensen

I årevis har de lokale ildsjæle i Lundby talt vidt og bredt om Svend »Gøngehøvdingen« Poulsens tilknytning til byen, men nu skal den tilknytning for alvor synliggøres.

Søndag blev en ny Svend Gønge-figur officielt afsløret på gavlen af Rytterskolen i Gl. Lundby, og den er kun en af flere, der fremover skal pryde gavle og facader på markante bygninger rundt omkring i området.

Det er officielt borgerforeningen i Lundby, der har tager initiativ til projektet. Pengene kommer dog fra Lundby Lokalråd, der fik en pose penge til at fremme de enkelte sogne i lokalrådets område.

- Da Mannheimer nødigt skulle løbe med alle pengene, så blev vi enige om, at bruge nogen af dem på at markere, at Lundby er Svend Gønges by, forklarede Steen Nielsen fra borgerforeningen til søndagens afsløring.

Mannheimer er selvfølgelig en henvisning til den luskede svenske kaptajn, som ofte forsøgte at få has på Gøngehøvdingen.

Kaptajnen var en af de figurer, der deltog ved søndagens arrangement, men det var Svend Gønge og hans tro væbner Ib, der stod for at afsløre figuren, der er placeret, så den kan se ned på mindestenen for Gøngehøvdingen. Den historiske Svend Poulsen ligger så vidt vides også begravet et sted på kirkegården.

Den nye figur af Svend Gønge er designet af lokale Jacquelin Jensen, der møjsommeligt har siddet og skåret prototyper ud i karton.

- Jeg har siddet med en lillebitte skalpel og en nål for at få så mange detaljer med som muligt, forklarer Jacquelin Jensen.

- Jeg har nok lavet en 3-4 forskellige prototyper, som jeg løbende har vist for foreningen, og så er de kommet med forslag til rettelser. Der skulle blandt andet et sværd med, og der skulle en fjer i hans hat, forklarer hun. - Jeg tog udgangspunkt i de tegninger, der findes af ham på nettet, men det er endt ud med en figur, der er helt unik for Lundby. Der findes ingen magen til andre steder, forklarer hun.

Figuren er foruden Rytterskolen også foreløbigt sat op ved apoteket, pizzeriaet, købmanden, lægehuset og ved skolen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk