10. august 2020
Solodanserinde ved Det Kongelige Teater Ida Praetorius danser sammen med sin bror, Tobias, ved afslutningskoncerten ved årets Møn Sommerkoncert. Foto: Det Kongelige Teater
Solodanserinde ved Det Kongelige Teater Ida Praetorius danser sammen med sin bror, Tobias, ved afslutningskoncerten ved årets Møn Sommerkoncert. Foto: Det Kongelige Teater
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kammerfestival runder af med ballet og opera

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kammerfestival runder af med ballet og opera
Vordingborg - 29. juli 2020 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har ikke været en helt nem opgave at nagivere gennem planlægning af dette års kammerkoncert, Møn Sommerkoncert.

Først måtte programmet for den anden af de fjerde koncerter laves om på grund af corona-afbud, og nu er også afslutningskoncerten ændret.

- Vi har desværre måtte aflyse vores afslutningskoncert da det kontinuerligt har vist sig for problematisk at finde nok prøver for at kunne sikre kvaliteten af de værker der skulle spilles, siger Niklas Walentin, kunstnerisk leder af Møn Sommerkoncert.

Men intet er så galt, at det ikke er godt for noget. Niklas og Alena Walentin, der grundlagde festivalen i 2018, har fundet en kanin at trække op af hatten, og i stedet for en ren kammerkoncert med medlemmer fra Det Kongelige Kapel og DR Symfoniorkester, Esbjerg Ensemblet, Alena Walentin og pianist Morten Mogensen, som omrindelig planlagt, bliver afslutningskoncerten nu en hyldest til flere forskellige stilarter i form af ballet, kammermusik og operasang.

Det er nærmere bestemt solodanser Ida Praetorius fra Det Kongelige Teater i selskab med sin bror, Tobias Praetorius, der står for dansen. Sidstnævnte har i øvrigt netop modtaget Dronning Ingrids mindelegat, og sammen med sin søster vil han danse et udvalg fra det klassiske balletrepertoire samt helt nye koreografier fra danseforestillingen »Kammerballetten«, som Niklas Walentin og hans faste partnere i Trio Vitruvi står bag, og som er nomineret til en af årets Reumert-priser.

Afslutningsforestillingen byder også på en møde med et af landets førende sangtalenter, Clara Cecilie Thomasen, der synger et udvalg fra operalitteraturen, akkompagneret af Alexander McKenzie fra Trio Vitruvi. Og så er Alena Walentin altså stadig også en del af festivalens sidste koncert.

Dans og sang som en del af kammerfestivalen har fra begyndelsen været en af Niklas Walentins visioner for arrangementet, og nu kommer det altså til at ske lidt tidligere end ellers ventet. Det er dog samtidig ikke den eneste nyskabelse ved årets festival, for for første gang bliver der nu også et halv time langt program for børn i alderen 0-8 år. Det sker klokken 12.30 på sidstedagen, hvor det unge publikum gratis kan komme ind og opleve både operasang, balletdans og klassisk musik.

- Det bliver en ganske anderledes festival i år, men jeg glæder mig meget over, at dette alternativ er muligt og vi kan præsentere en helt anderledes og unik oplevelse for publikum, siger Niklas Walentin.

Møn Sommerkoncert løber over dagene den 6. til 9. august, og alle forestillingerne finder sted på Saftstationen i Damme.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk