17. maj 2021
Anker Rasmussen og de øvrige frivillige i Bio Bernhard jubler. De har modtaget 270.000 kroner fra Nykredit Fonden til at renovere den gamle teater- og biografsal. Foto: Cathrine Hasager
Anker Rasmussen og de øvrige frivillige i Bio Bernhard jubler. De har modtaget 270.000 kroner fra Nykredit Fonden til at renovere den gamle teater- og biografsal. Foto: Cathrine Hasager
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe donation til biograf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe donation til biograf
Opdateret 04. maj 2021 kl. 14:51
Vordingborg - 03. maj 2021 kl. 14:58
Af Nina Lise

Efter flere afslag på ansøgninger har de frivillige i Kulturhuset Bernhard modtaget en glædelig nyhed. Nykredit Fonden har tilgodeset Bio Bernhard med 270.000 kroner, som skal bruges til at renovere den gamle teater- og biografsal.

- Vi er ovenud stolte - og en smule rystede - over det meget store beløb, vi har modtaget. Der skal lyde et stort tak til Nykredit Fonden, siger Anker Rasmussen, formand for Kulturhuset Bernhard.

Bestyrelsen har søgt flere fonde i håb om støtte til renoveringen af salen, der er budgetteret til i alt 320.000 kroner. Med 270.000 kroner kan stort set hele renoveringen betales med beløbet fra Nykredit Fonden.

Den omfattende renovering indebærer reparation af flere større fugtskader i væggene, maling af væggene, nye gulvtæpper i salen, lydisolering af loftet under operatørrummet samt nye lyskilder til lamperne i salen. Samtidig investeres der i en ny scene.

Ud over projektet med salen er der samtidig søgt penge til en opgradering af lysbommene i loftet. Her har Bio Bernhard budgettet med en udgift på 83.000 kroner, hvoraf Nordea Fonden for nylig har givet 15.000 kroner til projektet.

- En stor tak skal også lyde til Nordea Fonden, siger Anker Rasmussen.

Men de frivillige bag biografen er ikke i mål endnu. Der mangler fortsat 50.000 kroner til projektet i salen og 68.000 kroner til lysbommen i loftet. Derfor er der igangsat en indsamling lokalt, hvor borgere og virksomheder kan støtte projektet.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk