17. oktober 2019
Jørgen Olsen har sidste arbejdsdag i Meny Præstø 26. april.Foto: Christina Haupt Petersen
Jørgen Olsen har sidste arbejdsdag i Meny Præstø 26. april.Foto: Christina Haupt Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jørgens sidste arbejdsdag markeres med lagkage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørgens sidste arbejdsdag markeres med lagkage
Vordingborg - 24. april 2019 kl. 10:57
Af Peer Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag 26. april har Jørgen Olsen sidste dag i Meny Præstø. Han går på pension efter et langt arbejdsliv i købmandsbranchen. Det markeres med lagkage til kunderne fra klokken 11 til 14.

- Købmandsbranchen har været hele mit liv. Jeg har været omgivet af kunder gennem alle årene. Dem kommer jeg virkelig til at savne, siger 69-årige Jørgen Olsen, der nu vil hellige sig familien, der udover hans hustru består af tre børn, tre svigerbørn og otte børnebørn.

- Jeg vil bruge lidt mere tid i haven og på vores høns. Der bliver også tid til at spille billard. Desuden interesserer jeg mig for Formel 1, som jeg har set live og forhåbentligt kommer til igen, siger Jørgen Olsen, der sammen med hustruen har rejst en del - blandt andet på cruise i Caribien. De drømmer om et cruise gennem Panamakanalen.

Jørgen Olsen kom i lære som kommis hos en købmand i Hørve som 14-årig. Efter endt uddannelse var han ansat i et år i en brugsforening i Ølsted, inden han blev ansat i Ordrup Købmandshandel. Som 21-årig tog han til København og arbejdede i en lille købmandshandel i fem år. Derefter var han i to år ansat som sælger for Blumøller i Odense.

I slutningen af 1978 blev Jørgen Olsen og hans kone opmærksom på, at Hans Poulsens Elitemarked i Tappernøje var til salg. De overtog butikken 1. januar 1979, men da Sydmotorvejen kom i 1987, vidste de, at trafikken fremover ville køre udenom byen. Derfor valgte de at lukke.

Jørgen Olsen blev kolonialdisponent hos Fog Superland i Præstø. Fra 1988 til 2000 var han butikschef i den nyåbnede Fog-butik i Faxe. Siden har han været i butikken i Præstø, hvor han har haft ansvaret for kioskområdet og senere postafdelingen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk