15. november 2018
Jim Riis kan i aften fejre nytår i sin nye bolig ved Sydhavnen. »Jeg købte den ikke på grund af flexboligtilladelsen, men den gjorde købet mulig,« siger han.
Jim Riis kan i aften fejre nytår i sin nye bolig ved Sydhavnen. »Jeg købte den ikke på grund af flexboligtilladelsen, men den gjorde købet mulig,« siger han.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jim Riis fejrer nytår i penthouse på flex

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jim Riis fejrer nytår i penthouse på flex
Vordingborg - 31. december 2015 kl. 06:20
Af Poul Poulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flexboligordningen er ikke årsag til at jeg har købt en bolig i Vordingborg. Men det er årsagen til, at det har kunne lade sig gøre, skriver Sjællandske fredag sammen med en opgørelse over salget.

Hotelejer i Qaqortoq Jim Riis, tidligere Julianehåb, på den sydligste spids af Grønland holder nytår i sin nykbte penthouselejlighed i Vordingborg og er et bevis på at ordningen virker.

- Ja. Jeg har netop købt en bolig i Vordingborg, og jeg skal kun bruge den nogle få uger om året. Jeg bor her på Grønland, men har behov for et sted i Danmark, både når jeg skal besøge hotelmesser og andet, og når jeg vil holde ferie.

Jim Riis siger klart, at flexboligtilladelsen er en forudsætning for hans køb.

- Jeg har været på udkig efter en egnet bolig i området, og også kigget på sommerhuse, men det er besværligt og også lidt usikkert, når jeg i dagligdagen er så langt væk. Der kan være indbrud eller der kan ske skader på huset i form af sprængte vandrør eller knuste ruder. Så virker det langt mere trygt at købe en helårsbolig i toppen af et nyere etagebyggeri, siger han.

Da han blev gjort opmærksom på, at Vordingborg havde indført flexbolig-muligheden for alle ejendomme, indstillede han søgekornet på kommunen, som samtidig opfylder hans krav om maksimalt en times kørsel ti en international lufthavn - og let adgang til Tyskland, hvor en del af hans forretningsrejser går til.

Samtidig har det også spillet ind, at Vordingborg er hjemsted for gourmetrestauranten Babette, for selv efter mange år i hotel- og restaurationsbranchen er han ikke træt af veltillavet mad.

- Jeg er til god mad, som den laves på Babette. Og til store bøffer.

- Grønland er et stort land, men ikke befolkningsmæssigt og heller ikke, når det gælder udstyr til hoteller. Alt skal købes i udlandet, og derfor er jeg nødt til at drage ud til messer, forklarer han.

Han er 47 år, men forventer på at tidspunkt at skulle tilbringe pensionstiden i Damark.

- Derfor regner jeg også lejligheden som en investering, der senere kan veksles til en permanent bolig, sandsynligvis et hus, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk