26. maj 2020
Sognepræst Jesper Blomgren måler op for at sikre sig, at kirkegængerne i Udby Kirke kan sidde med nok afstand, når der torsdag kaldes til den første gudstjeneste efter coronanedlukningen. Foto: Lars Christensen
Sognepræst Jesper Blomgren måler op for at sikre sig, at kirkegængerne i Udby Kirke kan sidde med nok afstand, når der torsdag kaldes til den første gudstjeneste efter coronanedlukningen. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jesper dobbelttjekker kirkerummet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper dobbelttjekker kirkerummet
Vordingborg - 20. maj 2020 kl. 08:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver en glædens dag, når sognepræst Jesper Blomgren torsdag kan byde indenfor til sin første gudstjeneste i over to måneder.

- Det er vi mange, der har glædet os til. Vi har på alle mulige måder prøvet at være kirke på de sociale medier, men det har jo været nødløsninger, forklarer Jesper Blomgren, der er sognepræst i kirkerne i Ørslev og Udby.

Med åbningen af kirkerne følger en række restriktioner fra sundhedsmyndigheder. I Udby betyder det, at der højst må være 26 kirkegængere til en gudstjeneste, og sådan ser billedet også ud i langt de fleste andre landsbykirker.

- Og plejer der så at komme mere end det til en normalt gudstjeneste? Nej, det gør der ikke. Så på den måde passer antallet jo meget godt, forklarer sognepræsten.

- Men har vi for eksempel en dåb, så er det ikke urealistisk, at familien kommer med 30 gæster, tilføjer han.

Største udfordring for kirkerne bliver altergangen, hvor der er krav til, at præsterne skal bruge gummihandsker og uddele altervin i engangsglas. Et omstændigt arbejde, som Jesper Blomgren i første omgang har valgt ikke at kaste sig ud i.

Man er også godt i gang med at måle kirken op for at sikre sig, at kirkegængerne kan sidde med tilpas afstand imellem sig. Det oplagte havde været, at man kunne sidde på hver anden kirkebænk. Det ser dog ud til, at bænkene står lige akkurat så tæt sammen, at der ikke vil være to meter mellem folk. Derfor kan det blive nødvendigt for folk at sidde zigzag på bænkene.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk