20. september 2021
Det har i mange år været svært for lastbilchaufførerne at komme rundt i svinget fra Næstvedvej til Lundbyvej  i Bårse, og med mange flere lastbiler på vej i den nære fremtid, har det været vigtigt at finde en løsning på de trafikale problemer. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Det har i mange år været svært for lastbilchaufførerne at komme rundt i svinget fra Næstvedvej til Lundbyvej i Bårse, og med mange flere lastbiler på vej i den nære fremtid, har det været vigtigt at finde en løsning på de trafikale problemer. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ikke nok plads til lastbiler - Nu forbedres trafiksikkerheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke nok plads til lastbiler - Nu forbedres trafiksikkerheden
Vordingborg - 15. september 2021 kl. 17:33
Af Lars Christensen

Et lyssignal, som alt for mange bilister har ignoreret, og et sving, der er alt for skarpt til de mange lastbiler. Trafikken midt i Bårse har længe været udfordret, og det har skabt farlige situationer for de bløde trafikanter.

Med byggeriet af et nyt biogasanlæg ved Køng står de udfordringer kun til at blive endnu større i fremtiden. Her kan borgerne se frem til en stor mængde lastbiler, der skal gennem Bårse for at komme til og fra det nye anlæg.

Nu kan beboerne dog langt om længe se frem til bedre trafikale forhold, for arbejdet med et nyt lyskryds ved Næstvedvej og Lundbyvej er nemlig nu gået i gang.

Kommunen har taget hul på en ombygning af det eksisterende T-kryds. Første skridt er at få afrundet hjørnet i T-krydset, så lastbiler fremover får meget nemmere ved at komme rundt i svinget. Dermed undgår man, at lastbilerne blokerer stort set hele trafikken på Næstvedvej, som det ofte er tilfældet i dag.

I forbindelse med ombygningen af krydset bliver det nuværende lysregulerede fodgængerfelt ved brugsen nedlagt, og der bliver lavet et nyt fodgængerfelt i krydset. Dermed kan kommunen slå flere fluer med et smæk.

I årevis har lokale kritiseret det nuværende fodgængerfelt. Mange bilister ignorerer lyskrydset, fordi det er indstillet til at skifte til grønt, når biler nærmer sig. Med det nye fodgængerfelt burde det blive mere sikkert for de bløde trafikanter at krydse den trafikerede vej.

Planen er, at det nye kryds i Bårse skal stå færdig samtidig med den nye cykelsti mellem Køng og Bårse. Meldingen er, at begge dele er færdig inden efterårsferien i uge 42.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk