22. september 2021
Lars Kleist, næstformand for Vordingborg idrætsråd, er ikke tilfreds med det tempo, Vordingborg Kommune lægger for dagen i indsatsen for at finde andre placeringer til fremtidige vaccinationer end Mønshallerne og DGI-Huset. Foto: Vordingborg Idrætsråd
Lars Kleist, næstformand for Vordingborg idrætsråd, er ikke tilfreds med det tempo, Vordingborg Kommune lægger for dagen i indsatsen for at finde andre placeringer til fremtidige vaccinationer end Mønshallerne og DGI-Huset. Foto: Vordingborg Idrætsråd
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Idrætsråd presser på for vaccinationsløsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Idrætsråd presser på for vaccinationsløsning
Vordingborg - 27. juli 2021 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg

Mens sommerferien raser på sit højeste, efterlyser Vordingborg Idrætsråd bedre kommunikation fra Vordingborg Kommune i spørgsmålet om, hvor fremtidige covid-19 vaccinationer skal udføres.

Som det er nu, vaccineres der i både Mønshallerne og DGI-Huset, og selvom kommunen i forbindelse med, at Sjællandske tidligere har skrevet om sagen, allerede har meldt ud, at vaccinationerne rykker ud den 28. august, så idrætslivet kan rykke ind igen, så er Vordingborg Idrætsråd ikke tryg ved det.

Næstformand Lars Kleist frygter nemlig, at når først planlægningen af eventuelt tredje stik og re-vaccinationer skal lægges, så vil det igen være idrætshallerne, der skal lægge lokaler til - simpelthen fordi, man ikke har gjort nok ud af at finde andre løsninger.

- Selvfølgelig støtter vi op om vaccinationen af borgerne og den samfundsopgave, det er, men man må også lægge sig lidt i selen for at finde nogle egnede lokaler til det efter 28. august. Når vi begynder at kigge lidt ind i det her, så synes jeg ikke, at man reelt har forsøgt, siger Lars Kleist.

For at komme situationen i forkøbet har idrætsrådet selv udarbejdet en liste over mulige alternative placeringer, dels på Møn og dels i Vordingborg. På Møn foreslår man blandt andet Sukkerfabrikken, Fanefjordhallen eller den gamle Spar-købmand på Katedralvej, som nu er ejet af »Glas Mads« Frederiksen, men som indtil videre stadig står tom. Og i Vordingborg foreslår idrætsrådet eksempelvis at flytte vaccinationerne til et par tomme, tidligere automobilforhandlere - alternativt at kommunen kigger på muligheden for at sætte telte op til formålet eller undersøge, om der er ledige lokaler på kasernen.

Idrætsrådet famler dog lidt i blinde, for man ved reelt ikke, hvad det er for krav, der stilles til vaccinationslokalerne - og her kritiserer Lars Kleist blandt andet, at han fra Thorbjørn Kolbo (S), formand for Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget, blev lovet en liste over kravet, men ikke har modtaget den.

I stedet har han nu sendt idrætsrådets forslag til placeringer til udvalgsformanden, men har heller ikke fået en tilbagemelding på dette.

- Jeg synes ikke, man tænker ud af boksen. Man lader to og to være lige, og så går man på sommerferie. Men det her er for vigtigt til bare at gå på ferie, uden at der er fundet en løsning, siger Lars Kleist.

En række foreninger bliver direkte påvirket af, at hallerne først bliver ledige efter den 28. august, men alligevel har Vordingborg Idrætsråd nu affundet sig med, at det ikke kan ske før den dato.

- Vi når ikke sæsonstarten midt i august, det er for sent nu. Men vi kan jo se, at vaccinationerne bliver skubbet længere og længere frem, så vi frygter, at man ender med ikke at have andre muligheder end hallerne også senere. Og det må bare ikke være idrætten, der skal holde for igen, siger Lars Kleist, der også undrer sig over, at kommunen ikke har været længere fremme i skoene for at finde en langtidsholdbar løsning, når man nu ellers i anden sammenhæng har valgt at gøre en ekstra indsats for at få skudt gang i idrætslivet igen efter covid-19.

På sin side lægger Thorbjørn Kolbo (S), formand for Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget, ikke skjul på en god portion ærgrelse over kritikken fra Vordingborg Idrætsråd.

For i Thorbjørn Kolbos øjne er sagen om idrættens adgang til Mønshallerne og DGI-Huset allerede lukket med beslutningen om, at der efter 28. august skal ske vaccinationer andre steder end i hallerne.

- Det står jeg på mål for, det står Jan (Jan Christensen, direktør for sundhedsområdet i Vordingborg Kommune, red.) på mål for, det står borgmesteren på mål for. Det er alle enige om, siger Thorbjørn Kolbo.

- Vi har lavet en aftale, som Lars Kleist har udtalt sig yderst positivt om, og den går på, at aftalen om vaccinationer i hallerne løber til 28. august, og derefter er det slut, fortsætter han.

Thorbjørn Kolbo medgiver, at han ikke fik sendt Lars Kleist den liste over regionens krav til vaccinationssteder, som ellers var blevet stillet i udsigt, men henholder sig til, at han som politiker også har lov at holde sommerferie.

Af samme grund har han heller ikke reageret på idrætsrådets liste over forslag til alternative placeringer, men den vil blive taget med i overvejelserne, når KIF-udvalget holder sit første møde efter sommerferien i begyndelsen af august, hvor det i forvejen er aftalt, at man skal komme med et udspil til den fremtidige placering, som derefter så vil gå videre til administrationen og regionen.

I mellemtiden mener Thorbjørn Kolbo, at Lars Kleist hellere burde have fokus på de tiltag, kommunen vil sætte i værk for at få gang i idrætten igen.

- Vi gør en kæmpe indsats for at få de unge tilbage i idrætsforeningerne igen, og har sat over en million kroner af til det. Jeg synes, Vordingborg Idrætsråd burde have armene oppe over hovedet over alt det positive, der sker, siger han.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk