11. december 2017
Kommunalbestyrelsen starter altid mødet med en sang, denne gang valgt af SF, der selv havde forfattet teksten.
Kommunalbestyrelsen starter altid mødet med en sang, denne gang valgt af SF, der selv havde forfattet teksten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ideologi prægede budgetdebatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ideologi prægede budgetdebatten
Opdateret 19. oktober 2017 kl. 16:55
Vordingborg KV17 - 13. oktober 2017 kl. 05:44
Af Poul Poulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stolegymnastik med det forventede resultat.

Kommunalbestyrelsen måtte igennem 18 afstemninger på Vordingborg Rådhus og en debat, der strakte sig over det meste af tre timer, før det budgetforlig, som det borgerlige flertal står bag, blev vedtaget torsdag aften. Det skriver Sjællandske fredag

Et forlig, der for første gang i mange år, ikke er præget af nedskæringer, men tværtimod har fået plads til forbedringer på adskillige områder, både på grund af en generelt bedre økonomi efter de senere års opbremsninger og på grund af, at Vordingborg som nødlidende kommune blev tildelt ekstra 28 millioner kroner af staten.

- Budgetarbejdet tager afsæt i en tid, hvor der for alvor er kommet vækst og optimisme til vores område. Der er vækst i beskæftigelsen, og der bygges og udvikles mange steder. Det gavner vores økonomi, da færre modtager offentlig forsørgelse. Og det styrker vores tro på fremtiden, for optimismen i erhvervslivet medfører endnu flere investeringer, lød det indledende fra borgmester Michael Seiding Larsen (V).

Det samlede budget er på næsten tre milliarder og det indebærer, at der afdrages netto 25 millioner kroner på kommunens gæld. Uenighederne drejer sig i kroner og øre om ganske lidt, men de politiske og ideologiske fronter blev trukket skarpt op i debatten, der var præget af valgkampen.

Mindretallet, bestående af S, SF, R, Enhedslisten og løsgænger Helle Mandrup Tønnesen (som havde meldt afbud), gav udtryk for, at forhandlingerne i år er foregået i en god atmosfære og roste de øgede bevillinger, som bliver givet til både ældre- og skoleområdet, men kæmpede ellers især for tre forslag:

Flere penge til cykelstier, et råd for udsatte samt ansættelse af en borgerrådgiver og stop for brug af ukrudtsmidlet Roundup på kommunale arealer.

- I kroner er det få millioner, der skiller os, men for os er det vigtige punkter, opsummerede Mikael Smed (S), som slog på, at der r behov for en langsigtet strategi for at rette op på de tre områder.

- Det drejer sig om miljø og sårbare mennesker, det handler om holdninger og ikke politiske detaljer, opsummerede den radikale Birgitt Sten Jørgensen sin modstand mod flertallets budget efter at Thomas Christfort (K), formand for teknik og miljø havde forklaret, at ukrudtsbekæmpelse med gas udleder 389 gange mere CO2 i naturen end spotsprøjtning.

Venstres ordfører Bo Manderup forsvarede også spot-sprøjtningen med de faglige vurderinger fra EUs miljøagentur:

- Det er baseret på veldokumenterede analyser. Så får vi se, om det holder, sagde han og blev kraftigt angrebet af samme Birgitte Steen Jørgensen:

- Hvor længe kan vi blive ved med at fortynde giften med grundvandet, spurgte hun.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk