19. januar 2021
Møns Banks Initiativgruppe for Byggeri og Miljø i Præstø var for nyligt en tur forbi den nye julestjerne for at se resultatet af deres seneste projekt. Her er det fra venstre Jakob Helles, Kenneth Retslov, Arne Jørgensen, Rasmus Eivind og Jan Friis Møller. Med i gruppen er desuden Fleming Jensen, Nikolaj W. Reichel og Anders Madsen.Privatfoto
Møns Banks Initiativgruppe for Byggeri og Miljø i Præstø var for nyligt en tur forbi den nye julestjerne for at se resultatet af deres seneste projekt. Her er det fra venstre Jakob Helles, Kenneth Retslov, Arne Jørgensen, Rasmus Eivind og Jan Friis Møller. Med i gruppen er desuden Fleming Jensen, Nikolaj W. Reichel og Anders Madsen.Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Idéerne står i kø hos initiativgruppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idéerne står i kø hos initiativgruppe
Vordingborg - 28. november 2020 kl. 05:30
Af Lars Christensen

Danmarks største julestjerne er blot det seneste i en række projekter sat i søen af en initiativrig gruppe.

arrow Læs også: Danmarks største julestjerne er nu tændt

Siden der tirsdag kom lys i den syv meter store julestjerne i Præstø, er det strømmet ind med rosende ord fra mange forbipasserende.

»Den er flot. Min søn på 5 år mener, at den burde hejses op på himlen«, lyder en af de mange kommentarer på Facebook.

De mange positive kommentarer vækker ikke mindst glæde hos medlemmerne i Møns Banks Initiativgruppe. Det er nemlig her, at man fik idéen til den enorme julestjerne, der vist nok er Danmarks største.

Og julestjernen er kun den seneste i rækken af projekter fra initiativgruppen, der har som hovedformål at skabe udvikling i Præstø.

Gennem de seneste knap otte år har de entreprenante medlemmer af initiativgruppen været hovedarkitekterne bag en lang række projekter i og omkring Præstø.

- Vi mødes en fem-seks gange om året og snakker om, hvor vi kan være med til at forbedre byen, forklarer Jakob Helles, der er formand for initiativgruppen.

- Det er alt sammen uegennyttigt. Der er ingen, der vinder ved det. Kun byen, forklarer han og tilføjer:

- Vi skal heller ikke drive noget selv. Vi sætter kun tingene i gang og ser, hvem der griber dem.

Foruden julestjernen har gruppen brugt mange af de seneste møder på at diskutere en retrocykelfestival, der efter planen skulle have været holdt i år, men som blev udskudt på grund af coronakrisen. Gruppens medlemmer var også bagmændene bag den foreslåede byggeudstilling på Antonibakken, der skulle have været med til at få gang i byggeriet på det nye boligområde.

- Selve byggeudstillingen blev desværre ikke til noget, men vi fik skabt noget interesse for området. Der er enkelte af de entreprenører, vi snakkede med, som nu har budt ind på at bygge rækkehusene på bygaden. Så vi er da lidt stolte og glade alligevel for, at vi prøvede det, forklarer Jakob Helles og tilføjer, at gruppen stadig har masser af idéer til fremtidige projekter.

- Vi kigger blandt andet på, hvordan man kan få løst problemerne med overnatningsmuligheder i området, og så har vi også meget fokus på mere kunst i bybilledet, forklarer han.

Mange af medlemmerne i interessegruppen har fremtrædende roller i Præstø-området. Det tæller blandt andet handelsforeningsformand Rasmus Evind, forstander Kenneth Retslov fra Bosei og lokalpolitiker Nikolaj W. Reichel (S).

- Det er ressourcestærke personer, som hver har deres spidskompetencer. Hver især kan vi gøre en masse, men sammen kan vi meget mere, fortæller Jakob Helles.

- Jeg har i flere år gået med idéen om at lave julestjernen som privatperson, men jeg har aldrig fået gjort noget ved det. Når vi rykker i fælles flok, så går tingene meget nemmere, forklarer han.

arrow Kritik: Julestjerne er en kæmpe jødestjerne
11. november 2020 kl. 05:55 Opdateret: kl. 11:20
arrow Rekord: Her har de Danmarks største julestjerne
09. november 2020 kl. 16:24 Opdateret: kl. 16:24
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk