23. november 2017
Antallet af 18- til 30-årige registreret med mindst én anmærkning i RKI i november 2015 i forhold til det samlede antal unge i den pågældende kommune. Illustration: Finansrådet
Antallet af 18- til 30-årige registreret med mindst én anmærkning i RKI i november 2015 i forhold til det samlede antal unge i den pågældende kommune. Illustration: Finansrådet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hver 11. unge står i RKI

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver 11. unge står i RKI
Vordingborg - 17. marts 2017 kl. 17:24
Af Hans-Henrik Lærke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hele kommunen: Har du penge kan du få, har du ingen må du gå - ud at låne. Men den mulighed eksisterer ikke for hver 11. unge mellem 18-30 år i Vordingborg Kommune. Deres navn optræder i RKI-registret, som er den sorte liste over dårlige betalere. Og det udlukker dem fra at optage nye lån.

- Det har en kedelig konsekvens at stå i RKI-registret. Og det er især surt for unge, fordi det er i 20'erne mange gerne vil låne til bil, børn eller studie, siger Mads Rørvig, PA-chef i Finans Danmark.

Sammenligner man landets 98 kommuner, har Vordingborg Kommune den femte største procentvise andel af unge, som er dårlige betalere. Desværre er femtepladsen i den kedelige ende af tabellen.

Det er inden for brancher som information og kommunikation, at gælden misligholdes. Med andre ord:

- Det er primært tablets og mobiler, som er skyld i gælden. Typisk fordi mange køber en ny telefon, inden den gamle er betalt af, siger Mads Rørvig.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk