10. april 2020
På øen Lindholm har DTU en afdeling for veterinære sygdomme. Men måske ikke ret meget længere, da de vil spare penge ved at flytte afdelingen.
På øen Lindholm har DTU en afdeling for veterinære sygdomme. Men måske ikke ret meget længere, da de vil spare penge ved at flytte afdelingen.
Foto: Søren Schaadt Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høring om lukning af Lindholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høring om lukning af Lindholm
Opdateret 28. maj 2012 kl. 22:54
Vordingborg - 26. maj 2012 kl. 09:23
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Det sidste er endnu ikke sagt i sagen omkring veterinær-instituttet DTU Lindholm, der har til huse på den lille ø Lindholm i farvandet ud for Møn. Danmarks Tekniske Institut vil flytte hele instituttet væk fra øen. Men nu har nogle folketingspolitikere endeligt holdt, hvad de lovede, og har arrangeret en høring, hvor der skal tales om, fornuften i at lukke DTU. Det skriver Sjællandske.

- Der er to ting i det her. Hvordan kommer beredskabet til at se ud, hvis vi flytter beredskabet til Tyskland, siger René Christensen (DF), der er formand for Folketingets fødevareudvalg. Han og andre politikere på Christiansborg mener, at man skal overveje lukningen meget nøje.

- Den anden ting, er det lokale aspekt i det her. Derfor har vi også inviteret Vordingborgs borgmester, forklarer René Christensen, som oplyser at fødevareminister, Mette Gjerskov (S) og forskningsminister, Morten Østergaard (Rad. V.) også kommer til den høring, der skal foregå på Christiansborg 26. juni.
arrow Læs også: Hård kronik puster liv i Lindholm-debatten
Verdenskendt
René Christensens holdning er klar. Han mener, at man skal finde ud af, om det veterinære beredskab er for værdifuldt for Danmark til bare at sende ud af landet.

- Vi får fløjet veterinærforsker og professor, Preben Willebjerg ind, fra USA. Han siger, at kompentencerne på Lindholm er kendt i hele verden, og at han undrer sig over, hvorfor de lukker, forklarer René Christensen, som mener, at man i denne sag også skal fokusere på eksporten.

- En del af det, man lægger meget vægt på i østen, er ensartethed og sundhed, forklarer han, og spørger retorisk, om Danmark mon kommer til at stå i kø, hvis der bryder svinepest eller andet ødelæggende ud i hele Europa, hvilket vil kunne ødelægge en del af landbrugets eksport.
Sidste skud
Ifølge René Christensen, er der en politiker, der kan redde DTU Lindholm, nemlig fødevareministeren.

- Den endelige afgørelse ligger hos fødevareministeren, siger René Christensen, som måske forsimpler det en smule, da DTU - ligesom de andre universiteter - er selvejende institutioner, hvilket betyder, at Mette Gjerskov ikke bare kan sige, at de ikke må lukke på Lindholm. Til gengæld kan folketinget bevillige lidt flere penge, så DTUs økonomiske fordel ved at lukke på Lindholm ikke længere er til stede. For fødevareudvalget er høringen sidste chance for at redde DTU Lindholm.
arrow - De svarede jo ikke på spørgsmålene
27. juni 2012 kl. 10:53 Opdateret: kl. 10:53
arrow DTU Lindholm kan reddes fra politisk side
25. april 2012 kl. 06:19 Opdateret: kl. 14:17
arrow DTU Lindholm lukker endegyldigt
24. april 2012 kl. 05:13 Opdateret: kl. 11:08

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk