19. september 2021
Tilflytterhuset på Vestmøn blev indviet af daværende borgmester Michael Seiding Larsen i 2017. Siden har 15 familier boet der, og tæt på halvdelen har derefter bosat sig fast på øen. Arkivfoto: Hans-Henrik Lærke
Tilflytterhuset på Vestmøn blev indviet af daværende borgmester Michael Seiding Larsen i 2017. Siden har 15 familier boet der, og tæt på halvdelen har derefter bosat sig fast på øen. Arkivfoto: Hans-Henrik Lærke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høj succesrate for det Vestmønske tilflytterhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høj succesrate for det Vestmønske tilflytterhus
Vordingborg - 27. juni 2019 kl. 05:00
Af Lene C. Egeberg

Det var tilsyneladende en god idé, da man for nogle år siden på Vestmøn fødte tanken om at åbne et tilflytterhus. Huset, der ligger på Fanefjordgade i Damme, står til rådighed for udefrakommende, der går med tanker om at flytte permanent til øen - stort set gratis, da der kun skal betales for el, vand og varme. Det tilbud har 15 familier taget imod siden åbningen i september 2017, og det er en ren win-win situation for området, mener Lillian Sand fra Vestmøn Lokalråds bosætningsgruppe.

- Det er da fint. Vi har jo ikke noget i klemme, vi skal ikke have nogen lejeindtægt, og det er ikke en feriebolig, siger hun.

Huset kan lånes i perioder på en til typisk tre uger:

- De fleste bor her i to-tre uger. Vi ser helst, at de bliver tre uger, for ellers når de ikke at få et ordentligt indtryk af området, siger Lillian Sand.

Initiativet har også givet permanent afkast, da seks af de 15 familier efterfølgende har bosat sig fast på Møn eller Bogø.

- Det synes vi er en kæmpesucces, og omregnet i skattekroner er det også godt for kommunen, for der er jo tale om erhvervsaktive mennesker, siger hun.

Men Vestmøn Lokalråd står samtidig overfor et problem, da brugsaftalen om huset udløber til januar næste år.

- Husets ejer har været usædvanlig fleksibel overfor os og har været til stor hjælp, så vi håber, vi kan forlænge aftalen lidt. Og ellers arbejder vi på andre måder for at finde økonomi til at beholde huset, men det kræver nok hjælp fra kommunen, da vi ikke selv har penge til det og jo intet tjener på det, siger Lillian Sand.

Læs mere i Sjællandske torsdag.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk